Gündem 2018 KYK bursları hangi tarihte ödenecek? KYK miktarı bu yıl ne kadar?

2018 KYK bursları hangi tarihte ödenecek? KYK miktarı bu yıl ne kadar?

21.11.2018 - 09:24 | Son Güncellenme:

KYK burslarının ne zaman ödeneceğine dair burs ve kredi almaya hak kazanan öğrencilerin bekleyişi devam ediyor. Burs tarihinin yanı sıra burs miktarı da bir diğer merak edilen konu. Peki KYK bursları ne zaman ödenecek ve KYK miktarı bu yıl ne kadar olacak? İşte bu soruların yanıtları...

2018 KYK bursları hangi tarihte ödenecek KYK miktarı bu yıl ne kadar

Binlerce üniversite öğrencisinin yakından takip ettiği KYK burs başvurularının açıklanmasının ardından geçtiğimiz günlerde adaylara sunulan taahhütname onayı sunulmuştu. Öğrencilere tanınan o sürenin de sonuna gelindi. Üniversite öğrencileri için önemli bir gelir kaynağı olan KYK bursları ne zaman ödenecek sorusu öğrenciler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Peki Kredi Yurtlar Kurumu burs ve kredi ücretleri ne zaman ödenmeye başlanacak?

Haberin Devamı

BURS VE KREDİ MİKTARI NE KADAR? ÖDEMELER HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

Taahhütnamesini onaylayan öğrencilere 2018-2019 eğitim öğretim yılı başı olan Ekim ayından itibaren ödeme yapılacak. Burs/krediler Ocak 2019 yılından itibaren ödenmeye başlanacak.

Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere ödeme yapılmayacak. Taahhütname onaylamayan öğrenciler (normal öğrenim süresi içerisinde olmak kaydıyla) bir sonraki eğitim öğretim yılında burs/kredi için tekrar başvurabilecek.

Burs/kredi Ocak 2018’den bu yana lisans öğrencilerine aylık 470, yüksek lisans öğrencilerine 940, doktora öğrencilerine de 1410 lira olarak ödeniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ay Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde öğrencilere müjdeyi vermiş ve burs/kredi miktarını önümüzdeki yıl itibarıyla lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktorada da 1500 liraya yükseltme kararı aldıklarını açıklamıştı. Zamlı burs/krediler Ocak 2019 yılından itibaren ödenmeye başlanacak.