Gündem KYK burs ve başvuruları ne zaman yapılacak? 2018 KYK burs-kredi

KYK burs ve başvuruları ne zaman yapılacak? 2018 KYK burs-kredi

28.09.2018 - 10:02 | Son Güncellenme:

KYK burs ve kredi başvuruları için heyecan dorukta. Üniversite öğrencisi binlerce kişi büyük bir merakla KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak sorusunun cevabını arıyor. İşte 2018 KYK burs başvuruları ile ilgili son detaylar...

KYK burs ve başvuruları ne zaman yapılacak 2018 KYK burs-kredi

KYK 3. yedek yurt yerleştirme sonuçlarınında açıklanmasının ardından binlerce yurt öğrencisi KYK yurt ücretlerinin ne zaman ödeneceğinin yanı sıra burs başvuru işlemlerinin hangi tarihte başlayacağını merak etmeye başladı. Peki KYK burs başvuru tarihi belli oldu mu?

KREDİ VE BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Haberin Devamı

Kredi burs başvuruları tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınacak.

İl ve yurt müdürlüklerine ait adres ve telefon numaraları yurtkur.gsb.gov.tr adresinden öğrenilebilecek.

KYK 3. YEDEK YURT YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK 3. yedek yurt yerleştirme sonuçları 27 Eylül'de ilan edildi. Başvuru sonuçları kurumun resmi web sitesi https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresinden sorgulanıyor.

Ayrıca yıl içerisinde hizmete açılacak yeni yurtlara da kurumsal internet sitesinden duyuru yapılmak suretiyle yurt başvurusu alınarak öğrenciler yurtlara yerleştirilmeye devam edilecek.

Yurt Ücreti Ne Zaman ve Nasıl Ödenecektir ?

Yurt ücretleri aylık olarak tahsil edilir. Kayıtlarda kayıt gününün de ücreti alınır. Kayıt sildirmelerde ise işlem gününden sonraki günlerin ücreti iade edilir. Yurt ücretleri en geç ayın son iş günü saat 16.00’ya kadar banka aracılığıyla ödenir.

Haberin Devamı

Yurtlarda Kullanım ve Sorumluluğunuza Verilen Malzemeler Nelerdir?

Yatağınıza en yakın bir dolap da kullanımınıza tahsis edilmektedir. Nevresim takımı, yastık, battaniye ve yorgan yurt malzeme deposundan verilmektedir.

Barındırılmakta Olan Öğrencilerin Hangi Sebeple Yurtla İlişiği Kesilir:

Yurda girmek için aranılan şartlardan herhangi birini sonradan kaybetmiş olanların,
Yurt kurallarına uymayıp, süresiz uzaklaştırma cezası alanların,
Yurt ücretini zamanında ödemeyenlerin,
Devam etmekte olduğu öğretim kurumundan üç ay ve daha fazla uzaklaştırma cezası alanların yeniden öğrenime başladıkları tarihe kadar yurtla ilişkileri kesilir. Dönüşlerinde ise yurtta barınmak için yeniden müracaat etmeleri gerekir.