Diyet Lahana çorbası diyeti

Lahana çorbası diyeti

13.02.2018 - 13:30 | Son Güncellenme:

Lahana Çorbası Diyeti, kısa süre içerisinde kilo vermenize yardımcı olacak bir tür diyet yöntemidir. Lahana çorbası diyeti adından da anlaşılacağı üzere lahana çorbası içilerek yapılır. Lahana çorbası diyetini uygulayanlar bir hafta içerisinde 4 buçuk verdiklerini iddia ediyorlar. Lahana çorbası diyeti nedir, lahana çorbası diyeti nasıl yapılır diyorsanız işte cevabı…

Lahana çorbası diyeti

Lahana Çorbası Diyeti Nedir?

Lahana çorbası diyeti hızlı bir kilo kaybını sağlayan diyet yöntemidir. Lahana çorbası diyeti, yapanlar bir hafta boyunca 4 buçuk kilo verdiklerini iddia ediyorlar. Ancak uzmanlar lahana çorbası diyetinin sert bir şekilde yapıldığında, diyetin sağlıksız olduğunu belirtiyorlar.

Lahana çorbası diyetinde 1 hafta boyunca sadece lahana çorbası içilir. Ancak lahana çorbasının haricinde yağsız süt meyve veya sebze de sınırlı sayıda tüketilebiliyor.
Birçok insan lahana sebzesini kokusundan dolayı sevmez ancak lahana o kadar düşük kalorili bir sebzedir ki içerisinde yağ yakmaya yardımcı tüm elementleri barındırır. Bu nedenle lahana çorbası kilo kaybetmenize ve yağ yakmanıza yardımcı olacaktır.

Lahana Çorbası Diyeti ayrıca, Kutsal Kalp Hastanesi Diyeti ya da Mayo Klinik Diyeti gibi başka isimlerle de bilinir. Lahana çorbası diyetinin bu isimlerle anılmasının en önemli özelliği kalp hastalarının cerrahi öncesi hızlı bir kilo kaybı için bir hastanede geliştirilmiş olmasıdır. Fakat bu durumu ilgili olan hastaneler reddetmiştir.

Şimdilerde ise lahana çorbası diyetinin nereden kaynaklandığını kimse tam olarak bilmiyor. Lahana çorbası diyeti hakkındaki fikir birliği 1980'li ve 1990'lı yıllarda önce popülerlik kazandı ve o tarihten beri uygulanmaya başlandı.

Lahana Çorbası Diyeti, (4.5 kg) kaybetmenize yardımcı olacağını taahhüt eden bir haftalık uygulanan hızlı bir diyet programıdır.

Lahana Çorbası Diyet Nasıl Yapılır
Ev yapımı lahana çorbası bu diyetin temelini oluşturmaktadır.
Lahana çorbası diyetine başlamak için haftanın her günü için çorba hazırlamanız gerekir.
Lahana çorbası diyetinin malzemeleri kaynağına göre değişir, ancak temel lahana çorbası diyeti tarifi bu şekildedir;

Lahana Çorbası Tarifi

Malzemeler:

- 2 adet büyük soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates (küp şeklinde doğranmış)
- 1 demet kereviz
- 1 baş lahana
- 3 tane havuç
- 1 paket kültür mantarı
- 1 tane bulyon küpü (isteğe bağlı)
6-8 bardak su veya sebze suyu

Lahana çorbası nasıl yapılır?

1- Tüm sebzeleri küp haline getirin.
2- Büyük bir tencere içerisinde sote haline getirin.
3- Sonrasında içerisine sebzelerin üzerini geçecek kadar su ve bulyon, istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.
4- Kaynadıktan sonra orta ateşte bekletin. Sebzeler yumuşacıncaya kadar ocakta kalmasını sağlayın. Yaklaşık 30- 40 dk kaynatabilirsiniz.
5- Lahana çorbasına aynı zamanda biber, çeşitli otlar, baharatlar, ıspanak, yeşil fasulye gibi nişastasız besinler ekleyebilirsiniz.

Lahana çorbası diyeti kuralları

1- Diyetin her günü, çorbaya ek olarak bir veya iki adet düşük kalorili gıdalar ekleyebilirsiniz. Bununla birlikte, diyetinize içecek olarak su ve şekersiz içecekler ekleyebilirsiniz.

2- Bahsetmiş olduğumuz bu kurallar lahana çorbası diyetinde her gün uygulayacağınız kurallardır.

Lahana çorbası diyeti nasıl yapılır?

Lahana çorbası diyeti

Birinci gün: Sınırsız lahana çorbası ancak ilk gün muz meyvesi kesinlikle yok.

İkinci gün: Sadece lahana çorbası ve haşlanmış sebze. Çiğ veya pişmiş yeşil sebzeleri de ekleyebilirsiniz.

Üçüncü gün: Her öğün bir kase lahana çorbası ve çorbaya ek olarak sınırsız meyve ve sebze tüketebilirsiniz.

Dördüncü gün: Dilediğiniz kadar muz, yağsız süt ve lahana çorbası.

Beşinci gün: (280-567 gram) sığır eti; tüketeceğiniz sığır eti tavuk veya balık yerine geçer. Altı adede kadar taze domates ve sınırsız lahana çorbası tüketebilirsiniz. Yanında içecek olarak tüm gün boyunca en az 6-8 bardak su tüketmelisiniz.

Altıncı gün: Lahana çorbası, sığır eti ve sebze tüketilmesi önerilir.

Yedinci gün:
Lahana çorbası,
Esmer pirinç pilavı,
Şekersiz meyve suyu

Vermiş olduğumuz diyeti 7 günden fazla uygulamamanız gerekir. 7. Günün sonunda en az iki hafta bekleyerek diyeti tekrar ettirebilirsiniz.

Lahana çorbası diyeti

Lahana çorbası diyeti ne gibi faydalar sağlar?

Lahana çorbası diyeti, lahana suyunun içerisinde yer alan yararlı minerallerden ve yağ yakıcı özelliğinden dolayı kilo vermenize yardımcı olabilmektedir.

Lahana çorbası diyeti sırasında sınırsız miktarda çorba ve diğer yiyecekleri yeme izniniz olmasına rağmen, seçimler çok sınırlıdır ve düşük kalorilerde vücut ağırlığınızı korumak için yeterince yemek yiyemeyebilirsiniz.

Lahana çorbası diyeti hızlı bir şekilde kilo vermenizi sağladığı için diyeti bıraktığınız andan itibaren eğer yediklerinizi sınırlamazsanız kiloları geri almanız durumu söz konusu olabilir.
Lahana çorbası diyeti gibi düşük kalorili diyetleri bıraktıktan sonra metabolizma hızınız birden bire yavaşlayabilir. Bu durum sonucunda da kilo alımınız hızlanabilir.

Bu durumun önüne geçebilmek için lahana diyetini sürekli tekrarlayamayacağınızdan dolayı, metabolizma hızınız için diyeti, çok düşük kalorili başka bir diyetle devam ettirebilirsiniz. Bu durumda metabolizma hızınız birden bire yavaşlamayacaktır ve hızlı bir şekilde kilo alımı gerçekleşmeyecektir.

Lahana Çorbası Diyetinin potansiyel bir diğer olumlu yanı ise, bu diyette aç kalmaya mecbur değilsiniz. Her gün izin verilen yiyeceklerden istediğiniz kadar yiyebilirsiniz.

Lahana çorbası diyeti ayrıca kalori ve lif açısından yüksek olan bol miktarda meyve ve sebze içerir.

Lahana çorbası diyetinin bir diğer olumlu tarafı ise bütçenizi yormayacak olmasıdır.

Pahalı takviyeleri veya kitapları satın almayı gerektiren diğer diyetlerin aksine, bu diyet yalnızca lahana çorbası ve birkaç temel gıdayla ilgili düşük maliyetli malzemeleri satın almanızı gerektirir.

Lahana Çorbası Diyetinin Dezavantajları

Lahana Çorbası Diyetinin en önemli sorunlarından biri, sadece bir hafta boyunca yapılabilir olmasıdır. Bu diyet programı , yeterli bir kilo kaybı için yeterince uzun değildir.

Yeterli kaloriyi yakamayan vücutta da glikojeni enerji olarak vücudunuzda tutmanıza neden olur. Bu durum sonucunda ise vücudunuz fazla suyu tutar ve şişkinlik sorunu meydana gelebilir.

Lahana Çorbası Diyeti ile ilgili bir diğer büyük sorun, besin eksikliğidir.

Lahana çorbası diyeti vitamin ve mineral eksikliği nedeniyle vücudunuza gerçek bir protein kaynağı sunmanıza yardımcı olamaz.

Lahana diyetinin protein açısından fakir olması da kas kaybını önlemenin daha zor olacağı anlamına gelmektedir. Bu durumda metabolizma hızınızın toparlanmasını zorlaştıracaktır.

Lahana çorbası diyetini kimler uygulayamaz?

Günde 800 kalorinin altındaki çok düşük kalorili olan lahana diyeti, sadece doktor kontrolünde obez insanlar tarafından uygulanmalıdır.

Yazarlar