Geri Dön

Lahana sarması tarifi

Hazır mevsimi de gelmişken kim lahana sarmasına hayır diyebilir ki… yapımı kolay olsa da lahana sarması biraz emek isteyen bir zeytinyağlıdır. Ancak pişirildikten 5 dk sonra tencerenin dibini görebilmeniz muhtemeldir. Sizin de canınız lahana sarması çektiyse, lahana sarması tarifi, lahana sarması nasıl yapılır diye internette sabırsızlanarak arayışa girdiyseniz tam olarak doğru yerdesiniz. Lahana sarması kışın zeytinyağlıların en güzelidir. Yapımı hem kolay hem de lezzetli olan lahana sarması tarifini öğrendikten sonra bir daha hep yapmak isteyeceksiniz. Lahana sarması nasıl yapılır, lahana sarması tarifi nedir diye merak ediyorsanız işte cevaplar…

Lahana sarması tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 50 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 50 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 büyük lahana
2 orta boy soğan
3 çay bardağı pirinç
2 adet tavukgöğsü (kıyma makinesinden geçirilmiş)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 fiske maydanoz
1fiske nane
Göz miktarı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Sosu için
3 tatlı kaşığı tereyağı
3 tatlı kaşığı un
3 tatlı kaşığı domates salçası
Göz kararı su

Lahana Sarması Nasıl Yapılır?

Öncelikle lahanamızı güzelce temizliyoruz. Yapraklarını kökünden ayırıp kaynayan suya koyuyoruz. Sarmamız kolay olsun diye 5 dakika kadar pişiriyoruz.

Soğanları rendeleyip maydanozu ve naneyi ince ince doğruyoruz. Doğradığımız malzemeleri derin bir kaba alıp kıyma makinesinden geçirilmiş tavukgöğsünü, tuzu ve karabiberi ve zeytinyağını döküp karıştırıyoruz.

Tezgahınıza aldığınız lahanaların damar kısımlarını ezerek iç harcı koyup sarıyoruz.

Tencerenin dibine lahananın en damarlı kısımlarını koyarak sarmalarınızı üzerine dizin.

Sarmalarınızın açılmaması için üzerine tabak kapatabilirsiniz. Kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirin.

 

Lahananın faydaları

Zehirli toksinleri atar

Cildi güzelleştirir ve vücutta bulunan fazla suyu, zehirli toksinleri dışarı atmayı kolaylaştırır.

Bağışıklığı güçlendirir

Bağışıklık sistemini güçlendirme özelliğinin yanı sıra, kadınların korkulu rüyası olan selülitin tedavisinde bire bir etkin rol oynar.

Enerji dolu olmanızı sağlar

Gündelik hayatta daha zinde ve enerji dolu olmasını sağlar.

Bağırsakları harekete geçirir

Sindirim kolaylığını ve bağırsakların daha sağlıklı çalışmasını sağlamaktadır.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber