Lale soğanı dikimi ne zaman ve nasıl yapılır?

Lale soğanı dikimi aslında çok geniş bir zaman aralığında yapılabilir. Eylül ayından Mart ayının ilk haftasına kadar lale soğanı dikebilirsiniz. Hatta havalar serin gidiyorsa Mart ortasını bile bulabilir.

Lale soğanı ne zaman dikilir?

Lale soğanlarını dikmek için toprağa ve soğanlar arasındaki mesafeye dikkat etmek gerekir. Dar bir alanınız varsa soğanları bu alana çapraz şekilde aralarında 4-5 cm boşluk kalacak şekilde dikin. Lale soğanını dikerken 10-15 cm yükseklikte çukur açıp lale soğanının sivri yeri yukarı gelecek şekilde bu çukura yerleştirin. Lale soğanını dikince hemen ardından sulamanız önemlidir. Soğanları diktiğiniz toprak çok ıslak olmamalıdır aksi halde lale soğanları çürür. Çok kuru kalırsa da kök salamaz ve kururlar.

Haberin Devamı

Çekirdekten limon filizlendirme nasıl yapılır?

https://www.pratikse.com/limon-cekirdegi-filizlendirme/

Lale soğanı için toprak doldururken geçirimli toprak oluşturmaya özen gösterin. Mesela 30 cm derinliğindeki bir saksının dibine 4-5 cm yüksekliğinden çakıl taşı koyup üzerine toprark koyarak laleleri dikerseniz çok daha iyi yetişir ve kök salarlar. Topraktan süzülen ve dipte biriken su köklere değmediğinden lale soğanları daha güzel büyür.

Lale soğanı ne zaman çiçek açar?

Lale soğanı mart-mayıs ayları arasında çiçek açar. Lale soğanını eylül ayında diktikten sonra donmasını önlemeniz gerekmektedir. Saksıların üzerine sera görevi görecek bir poşet kapatabilirsiniz. Ya da 10 cm kalınlığında saman ile saksıları doldurarak sert kış aylarını bu örtünün altında geçirmesini sağlayabilirsiniz.

Lale soğanı nerede satılır?

İstanbul’da yaşayanlar lale soğanlarını Eminönü’nden rengarenk ve çok ucuza satın alabilir. 1 liraya siyah lale satan bile var. Lale nerede satılır diyorsanız Eminönü’ne mutlaka gidin deriz.