Ankara Lapsekili Muhtarlardan Afrin'e Traktör

Lapsekili Muhtarlardan Afrin'e Traktör

05.03.2018 - 15:51 | Son Güncellenme:

.

Lapsekili Muhtarlardan Afrine Traktör

ÇANAKKALE (AA) - Lapseki'nin ilçe merkezi ve köylerinde görev yapan 46 muhtar, kendi maaşlarıyla Afrin'deki harekatta kullanılmak üzere traktör satın aldı.

Haberin Devamı

Traktörün teslimi için İskele Camisi önünde düzenlenen törene, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, Lapseki İlçe Başkanı Halil Özer, maaşlarını bağışlayan muhtarlar, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri katıldı.

Ayhan Gider, burada yaptığı konuşmada, Afrin'deki operasyonun devam ettiğini söyledi.

Operasyonun adının "Zeytin Dalı" olduğunu hatırlatan Gider, "Zeytin dalı barışın sembolüdür, savaşın değil. Biz de oraya savaşmaya gitmedik zaten. Çünkü hiç kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok, öyle bir niyetimiz de yok. Bugün çok ciddi bir mücadele veriyoruz. Geçtiğimiz akşam o bölgeden gazimiz geldi sıcağı sıcağına evine gittik. Öğrendik ki 7 saat çarpışma sonrasında yaralanmış komutanımız. Bu millet bu azim, imanla bu ve bunun gibi mücadeleyi verir. Hani hep diyoruz ya bu memleketin üç tarafı denizlerle, ama dört tarafı düşmanla çevrili. Allah rızası için orada biraz mücadeleye girdik diye Yunanistan’ın aklına Kardak kayalıkları geldi. Bizim hiç kimsenin toprağında gözümüz yok. Ama kimseye de bir karış verecek toprağımız yok. Muhtarlarımızın aldığı bu traktör sembolik olarak çok önemli ben bu yüzden muhtar arkadaşlarımızı kutluyorum. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum." dedi.