Dünya Leda ve Zeus şehveti aşk freskinde

Leda ve Zeus şehveti aşk freskinde

21.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Leda ve Zeus şehveti aşk freskinde

Pompeii’de Zeus’un kuğu kılığına girerek tanrıça Leda’yı baştan çıkardığı aşk sahnesini betimleyen ‘Leda ve Kuğu’ freski bulundu.

Haberin Devamı

Zeus kuğu kılığında

İtalya’da arkeologlar, Napoli’deki Pompeii antik kentindeki kazılarda Yunan mitolojisinin önemli karakterlerinden “Leda ve Kuğu” figürünün betimlendiği bir duvar resmine (fresk) ulaştı. Freskte, Roma döneminde Jüpiter olarak bilinen Zeus’un kuğu kılığına girerek Sparta Kraliçesi Leda’yı baştan çıkardığı aşk sahnesinin betimlendiği belirtiliyor. Pompeii Kazı Parkı Başkanı Massimo Osanna, Leda’nın freske bakanlara şehveti hissettirdiğini söyledi.

Yatak odasında çıktı

Freskin yatak odasında bulunduğunu söyleyen Osanna, kuğu kılığına giren Zeus tarafından Leda’nın hamile bırakılmasını betimleyen fresklerin Pompeii ev dekorasyonunda sık kullanıldığını söyledi. Leda ve Kuğu freskinin bu yıl ziyarete açılabileceği kaydedildi. Milattan sonra 79 yılında Vezüv Yanardağı’nın patlamasıyla volkanik küllerin altında kalan Pompeii antik kenti, 1748’den bugüne kadar yapılan çeşitli kazılarda ortaya çıkarıldı.