Gündem Leyla Lydia Tuğutlu kimdir? Dizide hangi karaktere hayat veriyor?

Leyla Lydia Tuğutlu kimdir? Dizide hangi karaktere hayat veriyor?

19.09.2018 - 09:36 | Son Güncellenme:

Leyla Lydia Tuğutlu bu akşam ekrana gelecek olan Kızım dizisinde Buğra Gülsoy ile birlikte başrolü paylaşıyor. Oynadığı birçok dizi ve filmde dikkatleri üzerine çekmeyi başaran güzel oyuncu Leyla Lydia Tuğutlu ilk olarak Es-Es dizisinde canlandırdığı İrem karakteri ekrana çıktı. Peki güzel oyuncu Leyla Lydia Tuğutlu kimdir?

Leyla Lydia Tuğutlu kimdir Dizide hangi karaktere hayat veriyor

Leyla Lydia Tuğutlu bu akşam ekrana gelecek olan Kızım dizisinde Buğra Gülsoy ve Beren Gökyıldız ile birlikte başrolü paylaşıyor. Çarşamba akşamları TV8 ekranında izleyici ile buluşacak olan Kızım dizisinde başrol oynayan Leyla Lydia Tuğutlu ilk olarak dizi hayatına Es-Es dizisinde canlandırdığı İrem karakteri ile girdi. Daha sonraki yıllarda birçok dizi ve filmde rol alan Leyla Lydia Tuğutlu Miss Turkey 2008'de elde ettiği birincilikle tanındı.

Haberin Devamı

LEYLA LYDİA TUĞUTLU KİMDİR?

Leyla Lydia Tuğutlu (d. 29 Ekim 1989, Berlin) Türk model, oyuncu ve Miss Turkey 2008 birincisi Türkiye güzeli.

İlk yılları

Berlin'de doğdu. Türk bir babanın ve Alman bir annenin kızıdır. İlkokula Türkiye'de başladıktan sonra piyano dersleri almaya başladı. Konservatuvar da yarı zamanlı olarak devam etti. 5 yıl müzik ve keman dersleri aldı. Bu süre içerisinde bir model ajansında çalıştı. Anadolu Lisesi mezunu olan Tuğutlu, üniversiteye başladığında konservatuvarı bırakarak ilgi alanı olan manken ve fotomodelliğe başladı. Halen İstanbul Üniversitesi'nde Alman Dili ve Edebiyatı öğrencisidir. Türkçe, İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Es-Es dizisinde İrem karakterini canlandırdı. atv'de yayınlanan Karadayı dizisinde Kenan İmirzalıoğlu'nun kardeşi rolündeki Songül karakterini canlandırdı. Ardından Kiralık Aşk dizisinde İz karakterini canlandırdı. Delibal filminde Çağatay Ulusoy ile başrolü paylaştı. Sonra ise Tatlı İntikam dizisinde Pelin karakterini ve Kerem Bürsin ile başrolü paylaştığı Bu Şehir Arkandan Gelecek dizisinde Derin karakterini canlandırdı.

Haberin Devamı

Güzellik yarışması

Miss Turkey 2008 Güzellik Yarışmasında Leyla Lydia Tuğutlu birinci oldu. Türkiye'nin en güzel kızına tacını, yarışmanın jüri üyesi Paris Hilton taktı. 12 Aralık 2008 tarihinde Türkiye'yi Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde yapılan Miss World yarışmasında temsil etti. 2005'te Best Model of Turkey yarışmasında Best Promising seçilerek 2006'da Çin'de yapılan Miss Tourism Queen International'da 'Princess' ödülüne layık görüldü. Fashion TV Moda Ödülleri 2007'de "Gelecek vadeden model" seçildi.

Filmografisi

Televizyon

2009 - 2010 ES-ES İrem Başrol oyuncu
2010 - 2011 Kirli Beyaz Melis Yardımcı oyuncu
2012 - 2015 Karadayı Songül Kara Yardımcı oyuncu
2015 - 2016 Kiralık Aşk İz Yardımcı Oyuncu
2016 Tatlı İntikam Pelin Başrol Oyuncu
2017 Bu Şehir Arkandan Gelecek Derin Başrol Oyuncu

Sinema

2013 Günce Aslı Yardımcı oyuncu
2014 İçimdeki Ses Ayşıl Başrol oyuncu
2015 Delibal Füsun Şahin Başrol oyuncu

Haberin Devamı

Ödülleri ve Adaylıkları

2016 7. KTÜ Medya Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Kadın Oyuncu Kiralık Aşk Adaylık
6. Ayaklı Gazete TV Yıldızları Ödülleri En İyi Gençlik Dizisi Kadın Oyuncu Adaylık
43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Komedi Dizisi Kadın Oyuncu Tatlı İntikam Adaylık
En İyi Dizi Çifti (Pelin & Sinan) Kazandı
2017 3. Elele Avon Kadın Ödülleri Yılın Oyuncusu Adaylık