Cadde "Leyla'nın Evi" dokuzuncu sezonuna başlayacak

"Leyla'nın Evi" dokuzuncu sezonuna başlayacak

04.10.2018 - 16:16 | Son Güncellenme:

Zülfü Livaneli’nin sevilen romanından uyarlanan ve Nedim Saban tarafından sahneye taşınan “Leyla’nın Evi”, dokuzuncu sezonuna 9 Ekim’de Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi’nde perde açarak başlayacak.

Leylanın Evi dokuzuncu sezonuna başlayacak

Celile Toyon’un başrolde olduğu “Leyla’nın Evi” oyunu, dokuzuncu sezonuna yeni bir versiyonla girecek. Ekipte uzun süredir yer alan Dicle Alkan ve Meral Asiltürk, bu kez oyunda farklı rollerde oynayacaklar. 'Adı Efsane' dizisinde gençler tarafından sevilen Kaan Sevi, Almanya’dan gelen bir hip hopçu karakter olarak ekibe katılacak

Haberin Devamı

Nedim Saban’ın yönettiği, Bülent Seyran’ın ikinci yönetmenliğini yaptığı, Celile Toyon, Dicle Alkan, Fatih Dönmez, Halim Ercan, Meral Asiltürk, Kaan Sevi, Koray Kurt, İsmail Karaer’in rol aldığı oyunun yeni versiyonu için yapılan değişiklikleri Nedim Saban, “Hızlı değişen gündemde bazı sahnelerin ve karakterlerin güncellenmesi ve farklı yorumlanması gerekiyordu, böylece oyunun bir dokuz yıl daha oynanmasının önü açılmış oldu. En önemlisi provaya 11 yıl önce başladık ve hepimiz yaş aldık ama perde her gece ilk kez açılıyormuş gibi olmalı. Oyunu genç tutmak için pekçok prova ile elimizden geleni yaptık" dedi.

'Leyla' rolüne hayat veren Celile Toyon, “Oyuna başladığım zaman oğlum henüz evlenmemişti. Şimdi torunum var. Hayatında hiç çoluğa çocuğa karışmamış olan Leyla’nın da bir manevi torunu oluyor oyunda. Sürprizi bozmamak için söylemiyorum ama dokuzyüz oyun boyunca sanki o hayali Leyla da büyüdü. Onu gerçek torunum gibi sevmeye başladım. Birkaç yıl daha oynanırsa, belki küçük Leyla’nın okula başladığını gören yeni bir seyirci kuşağı oluşur" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Son olarak “Vatanım Sensin” dizisinde Halit Ergenç’in annesini oynayan Toyon, oyunda hiç kimsenin annesi olmadığı halde, rol arkadaşlarını da anaç duygularla sevdiğini söyledi.