Siyaset Liderler zirvesinden uzlaşma çıktı

Liderler zirvesinden uzlaşma çıktı

22.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

›› CHP ve İYİ Parti’nin seçim iş birliğinde liderler düzeyindeki kritik temas gerçekleşti. Kılıçdaroğlu ile Akşener’in uzlaşıya vardığı, yeni iş birliğinin birkaç gün içinde açıklanacağı öğrenildi ›› CHP, 7. grup adaylarını ise 27 Ocak’taki PM toplantısında belirleme kararı aldı. İzmir’de Kocaoğlu’nun adaylık ihtimalinin ortadan kalktığı, Soyer’in adaylığına kesin gözle bakıldığı aktarıldı

Liderler zirvesinden uzlaşma çıktı

CHP ve İYİ Parti arasında 21 büyükşehirde kurulan seçim iş birliğinin genişletilmesine yönelik kritik temas dün gece gerçekleşti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir araya gelerek, iş birliği müzakerelerinde yaşanan tıkanıklığı aşmaya çalıştı. Akşener’in Ankara’daki evinde, iki liderin eşlerinin de katılımıyla gerçekleşen görüşmenin büyük ölçüde uzlaşıyla sonuçlandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

CHP MYK dün Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. 4 saat süren toplantıda şu ana kadar “altı grup” halinde 698 belediye başkan adayını açıklayan CHP’nin, “yedinci grup” adaylarını 27 Ocak’ta düzenlenecek PM toplantısında belirlemesi kararlaştırıldı. Merakla beklenen İzmir adayı, İstanbul’un ilçe adayları ve İYİ Parti ile iş birliğinde uzlaşılan belediyelerin adaylarının tamamına yakınının açıklanması bekleniyor.

Kocaoğlu ihtimali kalmadı

MYK toplantısında, yeniden aday olmak istediğini açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, “CHP’nin siyaset mutfağı yok” açıklamaları da değerlendirildi. Parti kaynakları, Kocaoğlu’nun yeniden adaylığı ihtimalinin tamamen ortadan kalktığını aktardı. Kaynaklar, Kılıçdaroğlu’nun kafasındaki isim olduğu belirtilen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in adaylıkta önde olduğunu, Soyer’in adaylığının 27 Ocak’ta açıklanmasının beklendiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Akşener evinde ağırladı

CHP ile İYİ Parti arasında 13 Aralık 2018’de kurulan ve 21 büyükşehiri kapsayan seçim ittifakının genişletilmesine yönelik müzakerelerde sona gelinmişti. İki partiden heyetler uzlaştıkları belediyelere yönetik ittifak protokolünü hazırlayarak genel başkanlara sunmuştu. Ancak heyetler; Ankara’nın Etimesgut, Muğla’nın Bodrum, Denizli’nin Pamukkale, Kocaeli’nin Çayırova ve Bursa’nın Osmangazi ilçelerinde nasıl bir strateji uygulanacağı konusunda anlaşamamış, nihai kararı liderlerin görüşmesine bırakmıştı. Edinilen bilgilere göre liderler arasındaki kritik temas dün gece kamuoyuna duyurulmadan gerçekleşti. Akşener’in evinde iki liderin eşlerinin de katılımıyla gerçekleştirilen görüşmede, müzakerelerde yaşanan tıkanıklık aşılmaya çalışıldı. Görüşmede, yaşanan görüş ayrılıklarının önemli ölçüde giderildiği belirtildi. CHP ve İYİ Parti arasındaki yeni mutabakatın, heyetlerin son mesaisinin ardından birkaç gün içinde kamuoyuna açıklanacağı bildirildi.