Ekonomi Limak’tan Üsküp’e TEKTAŞ

Limak’tan Üsküp’e TEKTAŞ

20.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Limak Yatırım’ın Üsküp’te 250 milyon euro yatırımla hayata geçirdiği ‘Diamond of Skopje’ projesinde satışlar başladı. 2022 yılında tamamlanacak olan proje, otel, alışveriş merkezi, ofis alanları ve konutlardan oluşuyor.

Limak’tan Üsküp’e TEKTAŞ

Limak Yatırım’ın Makedonya’nın başkenti Üsküp’te 250 milyon euro yatırım değerine sahip ‘Diamond of Skopje’ projesinde inşaat devam ederken satışlar da geçtiğimiz günlerde başladı. Şehir merkezine 200 metre uzaklıkta yer alan proje, otel, alışveriş merkezi, ofis alanları ve konutlardan oluşuyor. Proje, 2022 yılında tamamlanacak.


Limak Makedonya Ülke Direktörü Kurthan Apaydın, projede 142 odalı otel, 4 blokta 772 konut, 24 home-ofis değişik ebatlarda 20 katlı 4 bloktan oluşan 772 konut, 12 bin metrekarelik ofis alanı, 45 bin metrekare kiralanabilir alışveriş merkezi, 3 bin 100 araçlık da otopark bulunduğunu dile getirdi. Apaydın, 325 bin metrekare inşaat alanına sahip projenin tarihi Üsküp Müzesi’nin çevresini ve cephesini de restore edeceğini söyledi.

Apaydın, şehir merkezine bir sokakla bağlanan projenin konumu için Üsküp’ün gerçek anlamda bir ‘yüzük taşı’ olacağını söyledi. Projenin şehrin tarihi ile modern yüzünü yeniden yorumlayarak yeni bir çekim merkezi yaratacağını belirten Apaydın, “Dünyaca ünlü pek çok markanın da yer alacağı 800 metre uzunluğundaki alışveriş caddesi ve Yerel Lezzetler Sokağı en ilgi çeken bölümlerden biri olacak” dedi.

Limak’tan Üsküp’e TEKTAŞ

13 yılda amorti

Piyasalarının Makedonya olduğunu ve fiyat politikalarının da Makedonya’ya göre oluşturulduğunun altını çizen Apaydın şu bilgileri verdi: “Ortalama metrekare fiyatı net 1400 euro. Fiyatlarımız 62 bin eurodan başlıyor. 1+1’lerimizin ortalama kira gelirinin aylık 400 euro olmasını bekliyoruz. Böylece yatırımın geri dönüşü de 13-14 yıl olacak.”

Apaydın, projedeki otelin franchise olacağını da söyledi. Proje yaptıkları yerlerde Limak olarak sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Apaydın, Üsküp’te de sosyal sorumluluk projeleri yapacaklarını dile getirdi.

Türk markaları...

Limak Yatırım Gayrimenkul İcra Kurulu Üyesi Alper Cömert ise Limak Yatırım tarafından hayata geçirilen Makedonya’daki ilk gayrimenkul geliştirme projesi olan Diamond of Skopje’nin ülke ekonomisine katkı sunacağını ifade etti. Projenin alışveriş caddesine hem Türkiye hem de Avrupa’dan markaların geleceğini kaydeden Cömert, “Projenin alışveriş caddesine aylık 1 milyon ziyaretçi gelirse müze de bundan faydalanacak. Böylece turizm faaliyetlerine de altyapı sağlamış olacağız” diye konuştu.

Proje kapsamında 800 metrelik Makedonya Bulvarı’nın tünel olarak yer altına alınmasının planlandığını söyleyen Cömert, “Tünel ile ilgili inşaat sürecinin 18 ay sürmesi planlanıyor. Alışveriş caddesine bu tünelden doğrudan çıkış da olacak. Orta vadede kentin hafif raylı sistem hazırlığı var. Projenin altına raylı bir sistem inşa edip Ulaştırma Bakanlığı’na tevdi ediyoruz. Kente kullanım halinde teslim ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Limak’tan Üsküp’e TEKTAŞ

Limak Yatırım Gayrimenkul İcra Kurulu Üyesi Alper Cömert (solda) ve Limak Makedonya Ülke Direktörü Kurthan Apaydın (sağda) Üsküp’teki projenin şantiyesini ziyaret edip, inşaat alanında incelemelerde bulundu.