Ekonomi Limanlar ‘projesiz’ çıktı

Limanlar ‘projesiz’ çıktı

23.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Her gün çok sayıda yükleme işleminin yapıldığı limanlardan bazılarının mevzuata uygun olmadığı ortaya çıktı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bazı kıyı tesislerinin uygulama projelerinin olmadığını bildirerek, proje güncellemesi istedi.

Limanlar ‘projesiz’ çıktı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, liman başkanlıklarına yazdığı yazıda, liman ve benzeri kıyı tesislerine, imar planlarına uygunluğu durumuna göre işletme izni verildiğini hatırlatarak, “Bazı kıyı tesislerinin uygulama projelerinin bulunmadığı, bazı tesislerin ise mevcut uygulama projelerinde tesise yanaşabilecek gemilerin azami tonajlarına ilişkin verinin mevcut olmadığı tespit edilmiştir” denildi. Limanlarda proje güncellemesi isteyen bakanlık, 1 yıl içinde limanlardan rapor istediğini duyurdu.

Haberin Devamı

100 tesisin projesi yok

İzin taleplerine ilişkin incelemelerde, tesisin uygulama projesinin esas alındığı belirtilen genelgede, “Halihazırda yük elleçlemesi yapan 93 adet kıyı tesisi ile düzenli olarak yolcu ve araç taşımacılığı yapan gemilerin yanaştığı yaklaşık 100 adet kıyı tesisinin onaylı projesi bulunmamaktadır” denildi.

Genelgeye göre, projesi olmayan kıyı tesisleri, vaziyet planını Altyapı Genel Müdürlüğü’ne iletecek.