Geri Dön

Limonlu haşhaşlı kurabiye tarifi

Limonlu haşhaşlı kurabiye tarifi sayesinde evinizde limonun mis gibi kokusu yayılacak. Hem limonun aromatik tadı hem haşhaşın ağızda çıtır çıtır bıraktığı tat ile limonlu haşhaşlı kurabiye tarifine bayılacaksınız. Özellikle çayın yanında mükemmel tadına ulaşan limonlu kurabiye nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte limonlu haşhaşlı kurabiye tarifi:

Limonlu haşhaşlı kurabiye tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 yumurta
2,5 bardak un
175 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 bardak toz şeker
2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
2 çay kaşığı limon suyu
1,5 çorba kaşığı haşhaş
1,5 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz

Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Nasıl Yapılır?

1.Tereyağını krema kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Karıştırmanın kolay olması için tereyağının oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
2. İstenilen kıvama ulaştıktan sonra şeker ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpmaya devam edin.
3. Yumurtaları da ekleyip birkaç dakika daha çırpın.
4. Artık mikseri kapatabilirsiniz. Limon kabuğu rendesi, limon suyu ve haşhaşları ilave ederek bir spatula yardımıyla karıştırın.
5. En son vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırdıktan sonra azar azar un ilave edin.
6. Ele yapışmayan bir kıvama gelinceye kadar hamuru yoğurun.
7. Hamuru streç bir filmle sarın ve bir saat buz dolabında bekletin.
8. 1 saatin sonunda donan hamuru küçük yuvarlaklar şeklinde kesin.
9. Kestiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın ve 180 derece fırında yaklaşık 13 dakika pişirin. Etrafı fırından kızarınca alabilirsiniz.
10. Soğuduğunda tüketebilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber