Geri Dön

Limonlu tart tarifi

Hem hafif hem lezzetli limonlu tart tarifi...

Limonlu tart tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 çay bardağı un
1,5 çorba kaşığı tereyağı
1 fincan süt
1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
1,5 adet limon
1 adet portakal
1,5 fincan su
1 paket jöle
1 su bardağı toz şeker

Limonlu Tart Nasıl Yapılır?

Unu geniş yoğurma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın.

İçine tereyağı, yumurta sarısı, 1 çay kaşığı limon kabuğu, süt ilave edip yoğurun.

Üstünü örtün ve 1 saat dinlendirin. Limon ve portakalı sıkın.

Portakal ve limon suyuna, şeker, jöle ve su ilave edip yavaş yavaş karıştırarak kısık ateşte pişirin.

Koyulaşınca ocaktan alın soğumaya bırakın.

Tart kalıplarınızı yağlayıp tepeleme un serpin.

Dinlenen hamuru kalıba eşit miktarda ilave edip elinizle hamurun kalıba yayılmasını sağlayın.

180 derecede ısıtılmış fırında 20 dk pişirin.

Fırından çıktıktan sonra üzerine hazırladığınız jöleyi dökün limon veya portakal dilimlerini ekleyip 10 dakika limon dilimlerinin kızarması için pişirin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber