Lip lift : Burun ile dudak arası mesafeye estetik dokunuş

Üst dudağın kısalması olarak da bilinen lip lift yani dudak kaldırma yöntemi, üst dudaklarının uzunluğu ile mutsuz olan hastaları hedef alır. Aslına bakarsanız üst dudaktan kastımız, üst dudak ile, burun ucu arasındaki bölgenin mesafesinden bahsediyorum.

Biraz daha tıbbi şekilde ifade edecek olursam, kolumnella tabanı (burun aşağısında bulunan orta sütunu) ile dudağın kırmızımsı pembesi arasındaki alanı söylüyoruz. Çoğunlukla, bu alanın ideal uzunluğunun 12-15 milimetre olduğu söylenir. Fakat tabii ki bu aralık, kişilerin yüz özelliklerine göre ve hatta yüzünün büyüklüğüne bağlı olarak da değişir. Lip Lift bu ölçümlerin çok ötesinde ve hatta anormal derecede uzun olduğu zamanlarda hastalarımızın talep ettiği bir operasyondur.

Haberin Devamı

Lip lift nedir?

İngilizce çevirisini birebir yaparsak üst dudak kaldırma diyebileceğimiz veya üst dudak kısaltılması olarak da ifade edilebilecek bu işlemle ilgilenen birçok hasta, dinlenme halindeyken yani dudak hareketi yapmadıkları zaman, düzgünce bakıldığında aşırı uzun üst dudağı ile apaçık belli olurlar. Üst dudaklarının dikey yöndeki uzunluğu neredeyse alt dudak-çene uzunluğu kadardır ve bu haliyle bile yüzde daha fazla uyum ve denge oluşturmak için lip lift operasyonu düşünülebilir. Bu durumdan şikayetçi olan hastalarımın çoğu, bu uzun mesafenin kendilerini üzgün, hatta yorgun ve hatta biraz aptal gösterdiğini ifade ediyorlar. Ne kadar doğru bilemiyorum tabii…

Ayrıca dudak üstleri bu denli uzun olan hastalarda gülümsedikleri zaman dişlerin görünmeme durumu da vardır ve son derece estetik bir duruş olan gülümseyen yüzden çıkan diş görüntüsünden mahrum kalmış olurlar.

Aslında lip liftin uygulaması son derece basittir.

Üst dudak bölgesiyle burnun buluştuğu yere, tam burun altında bir kesi yapılır. Fazlalık kabul edeceğimiz uzunluk çıkarılır.

Fazla cilt çıkarıldıktan sonra, birleştirme yapılarak dikilir. Kesiyi katlar halinde kapatmak önemlidir çünkü dudağın şeklini korumak için ve yeterli kuvvet sağlamak için dikişlerin cildin altına yerleştirilmesi hayati önem taşır. Derin dikiş yerleştirildikten sonra, kesiyi mümkün olduğunca az görünür kılmak için, cilt kenarları titizlikle hizalanır.

Haberin Devamı

Ortalama 1 hafta içinde iyileşme kaydedilir.

İlk birkaç gün ödem olması olasıdır.

Sadece kadınlar değil, bu konudan erkeklerin de muzdarip olduğunu ve salak bıyık bırakarak bu alandaki genişliği kamufle etmeye çabaladıklarını görüyorum. Eğer isterseniz, estetik cerrahiden bu konuda da yardım alabileceğinizi belirtmek isterim.

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın

Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı

Op. Dr. Bülent Cihantimur