Güzellik Liposuction hangi bölgelere uygulanır?

Liposuction hangi bölgelere uygulanır?

24.03.2017 - 14:33 | Son Güncellenme:

Liposuction çağımızın en popüler operasyonları arasında yer almaktadır. Liposuction hangi bölgelere uygulanır?

Liposuction hangi bölgelere uygulanır


Liposuction çağımızın en popüler operasyonları arasında yer almaktadır. Saç ekimigibi estetik operasyonlar her ne kadar tek bir bölgeyi kapsasa da liposuction operasyonları hemen hemen her bölgeye uygulanabilmektedir. Liposuction yapılırken yağ alınacak olan bölgenin büyüklüğüne göre lokal veya genel anestezi uygulanabilmektedir.

Haberin Devamı

operasyonu ile boyun, yanak, karın, kol ve basen bölgesinde bulunan yağlar alınabilmektedir. Hastalar diyet ve spor gibi teknikler ile yağlarından kurutulamadıklarında liposuction işlemini tercih etmektedirler. Liposuction günümüzde yağlardan kurtulmak için bilinen en etkili yöntemlerden birisidir. Ayrıca liposuction ile vücut içerisinden çıkartılan yağlar burun estetiği, meme büyütme gibi işlemler için de kullanılmaktadır.

Liposuction uygulanacak olan bölgeye göre hastalarda klasik veya lazer teknik tercih edilebilmektedir. Bu tekniklerin seçilmesinde bölgenin yanında, kişiden ne kadar yağ alınacağı da önemlidir. Liposuction operasyonları sonrasında hastaların iyileşme süreci son derece rahat ve ağrısız geçmektedir. Liposuction operasyonları kadınlarda daha çok karın, kalça ve uyluk bölgesinde uygulanmaktadır. Erkekler ise daha çok karın etrafında oluşan yağlarını aldırmak için liposuction operasyonlarından yararlanmaktadır.

Haberin Devamı

Bunun yanında koltuk altı sarkmaları için de son derece etkili olan yöntem, kadınların büyük meme sorunlarını çözüme kavuşturmak içinde tercih edilmektedir. Diğer estetik operasyonlar gibi iz kalma sorunu olmadığı için yağlanma olan bölgelerde hastalar en fazla liposuction işlemlerini tercih etmektedir.

Liposuction uygulanacak olan hastanın vücut tipi de son derece önemlidir. Bunun en büyük nedeni de kişilerin vücut tiplerinin yağlarına göre oluşmasıdır. Armut tipi vücudu olan hastalarda liposuction daha çok basen bölgesinde yapılmaktadır. Kum saati şeklinde vücut tipi olan hastaların ise sırt, göğüs ve basen bölgelerinde liposuction uygulanır. Dikdörtgen şeklinde vücut tipi olan hastalar da en fazla bel bölgesinde liposuction işlemlerine başvurulmaktadır.

Liposuction Kimlere Uygulanır?

Uzun süreler boyunca farklı farklı egzersiz ve diyetler yapmalarına rağmen kilo verememiş kişilerin istedikleri vücuda kavuşmalarına yardımcı olan liposuction operasyonu erimesi zor olan ve normal olmayan yerler de birikmiş olan yağları tedavi etmeyi amaçlamaktadır. Liposuction operasyonları gibi lokal ve genel anestezi altında yapılan uygulanmaktadır. Anestezi türü hastanın durumuna göre değişiklik göstermektedir.

Haberin Devamı

Liposuction işlemlerinde hastalardan 4 litre kadar yağ alınabilmektedir. Hastalara operasyon sonrasında liposuction işlemleri için özel üretilmiş bir korse giydiriliyor. Bu korse hastalarda şişlik ve morlukların en aza inmesine yardımcı oluyor.

Kişilerin vücudunda bazı yağ hücreleri bulunur. Bu yağ hücreleri ergenlik döneminin sonuna kadar bölünmeye ve sayı olarak artış göstermeye devam eder. Bu yüzden ergenlikten çıkmış olan erişkin kişilerin vücudunda ki yağ hücrelerinin sayısı sabittir. Kişiler kilo aldıkça veya kilo verdikçe bu yağ hücrelerinde herhangi bir değişiklik olmamaktadır.

Kişilerin sadece hacimlerinde değişiklik yaşanmaktadır. Bunun nedeni ise yağ hücrelerinin kendi hacimlerinden 7 – 8 kat daha fazla yağ depolamasıdır. Kişiler diyet veya spor yaptığında bu yağ hücrelerinin içerisinde bulunan yağları boşaltmaktadırlar. Hastalar eğer liposuction sonrasında kendilerine dikkat etmezlerse tekrardan kilo alabilmektedirler.

Haberin Devamı

Liposuction 18 yaşını geçmiş ve sağlıklı olan bütün hastaların yaptırabileceği bir işlemdir. Sürekli tedavi gördüğü bir hastalığı olmayan, henüz doğum yapmamış ve hareket engeli bulunmayan erkek ve kadınlarda başarıya ulaşmak daha kolaydır. Bunun yanında işlemlerinde de olduğu gibi hastaların sigara kullanmaması liposuction operasyonlarının sonucunu olumlu şekilde etkilemektedir.

Liposuction operasyonlarında damar hastalığı, kalp hastalığı, kontrolsüz şeker hastalığı ve kanser bulunan hastalarda risk diğer hastalara göre biraz daha artmaktadır. Bu hastalıkları olan kişilerin operasyonları daha dikkatli bir şekilde yapılmaktadır. Bir rahatsızlığı olmayan sağlıklı kişilerde operasyon sonrası çok fazla risk bulunmamaktadır.

Yazarlar