Liposuction ile Hafifliğin Tadını Çıkarın!

Liposuction ya da daha çok bilinen adıyla yağ aldırma belirli bölgelerde birikmiş olan dirençli yağ dokularının alınması işlemidir. Spor ya da diyet yapılmasına rağmen erimeyen yağlar liposuction (yağ aldırma) yöntemi ile alınarak bölgesel incelme elde edilir.

Özellikle karın, sırt, bacak, kol, gıdı, kalça ve basen bölgelerindeki dirençli depo yağ dokularında oldukça etkili çözümler sunan bu yöntem kombine operasyonlarda da tercih edilebiliyor.

Liposuction Uygulamasında Hangi Teknikler Kullanılır?

Haberin Devamı

Liposuction uygulamasında günümüzde en çok ‘Tumescent (Şişirme) Tekniği’ adı verilen yöntem kullanılmaktadır. Şişirme tekniği ile liposuction uygulamasında alınacak yağ miktarının iki ya da üç katı kadar serum bölgeye enjekte edilir. Serum ile birlikte bölgeye lokal anestezik ilaçlar verilir.

Enjekte edilen karışımda bulunan anestezik ilaç bölgenin uyuşmasını sağlar. Yağların alınacağı bölgede bir iki milimetrelik kesiler yapılarak kanüller yardımıyla yağlar alınır. Yağların alınması için üç farklı yöntem kullanılabilir. Bu yöntemlerden biri klasik yöntem olan yağların vakum etkisiyle mekanik olarak parçalanıp alınması yöntemidir.

Bu yöntemlerden diğer ikisi olan Lazer ve Vaser Liposuction yöntemlerinde, Lazer ve ultrason dalgaları yardımıyla yağ dokuları bulundukları bölgede parçalanmakta ve eritilmektedir. Parçalanan ve eritilen yağ dokuları kanül aracılığıyla aspire edilerek vücuttan alınmaktadır.

Kimler Liposuction Yaptırabilir?

Liposuction uygulamasının yapılabilmesi için kişinin ideal kilosunda olması ya da ideal kilosuna oldukça yakın olması gerekir. Daha çok bölgesel yağ toplanması olan bölgelerde incelme sağlamak ve kontür düzeltmek amacıyla yapılır.

Liposuction uygulamasına dair bilinen en yaygın yanlış bu uygulamanın kilo verme amacıyla yapılmasıdır.

İdeal kiloda olmayan kişilere yapılan liposuction uygulamasından sonra başarı oranı düşüktür ve ciltte sarkmalara neden olabilir.

Liposuction Uygulamasından Sonra Yapılması Gerekenler

Hasta taburcu edilip evine gittiğinde kendi hijyen ve öz bakımını sağlayacak durumda olur. Ilık suyla duş alabilir. İlk bir – iki haftalık süreçte bol sıvı alınması ve hareketli olması önerilir.

Haberin Devamı

İkinci – üçüncü haftada hafif eforlu sporlar yapabilir. Yaptığı işin ağırlığına göre ve alınan yağ miktarına göre 5-7 gün sonra çalışma hayatına geri dönebilir.

Ameliyat sonrası giydirilen korse, yağın alındığı bölgeye göre 2-4 hafta süreyle giyilmelidir. Liposuction uygulamasının ardından vücudun hedeflenen şeklini alması için 2-3 ay kadar zamana gerek duyulur.

Prof. Dr. Şükrü Yazar

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.drsukruyazar.com

Instagram: @drsukruyazar

Facebook: @drsukruyazar

YouTube - Prof. Dr. Şükrü Yazar