Eğitim Liseli öğrenciler destan yazdı!

Liseli öğrenciler destan yazdı!

06.05.2017 - 10:59 | Son Güncellenme:

Simavlı lise öğrencileri, "Türkiye’nin darbeler tarihi ve 15 Temmuz Milli irade zaferi" konulu yarışmalarda, Türkiye finalleri vizesi aldı.

Liseli öğrenciler destan yazdı

Kütahya’nın Simav ilçesindeki, lise öğrencilerinin Kütahya'da katıldığı yarışma sonunda, Simav Anadolu Lisesinden 3 öğrenci, Simav İbni Sina Mesleki Anadolu lisesinden 1 öğrenci ilk 10’a girdi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde “Liseliler Destan Yazıyor” adlı, Türkiye’nin darbeler tarihi ve 15 Temmuz Milli irade zaferi konulu yarışmanın, deneme dalında Simav Anadolu Lisesi öğrencisi Pınar Sabancı il ikincisi, hikaye dalında Simav Anadolu Lisesinden Naziye Ülkü Vural il üçüncüsü, Simav İbni Sina Mesleki Anadolu Lisesinden Tülay Karaduman il altıncısı, Şiir dalında Simav Anadolu Lisesinden Beyza Çetinkaya il yedincisi oldu. İlk 10'a giren öğrenciler, Türkiye finallerine gitme hakkı kazandılar.

Haberin Devamı

Simav Anadolu Lisesi okul-aile birliği başkanı Yusuf Doğrul, Simav Anadolu Lisesi öğrencilerinin Türkiye finallerine gitmesinden dolayı gurur duyduklarını ifade etti. Doğrul “Liseliler Destan Yazıyor adlı, Türkiye’nin darbeler tarihi ve 15 Temmuz Milli irade zaferi konulu yarışmada okulumuz öğrencileri Pınar Sabancı, Naziye Ülkü Vural ve Beyza Çetinkaya’nın göstermiş olduğu başarı göğsümüzü kabarttı. Okul Müdürü Ahmet Özer ve Türk Dili ve Edebiyat öğretmenleri Zafer Düzgün, Hatice Müdüroğlu, Recep Canbulat ve Hafize Akcan’ı tebrik ediyor, Türkiye finallerinde öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi

Yarışma şartnamesine göre, Türkiye birinciliklerine, Cumhurbaşkanlığının uygun göreceği yurt dışı gezisine, Cumhurbaşkanı ile birlikte gitmek, ayrıca 15 bin lira nakit TDK kitapları ve TDED kitapları ile Dil ve Edebiyat dergisine bir yıl ücretsiz abonelik. Türkiye ikincilerine, 10 bin lira nakit, ayrıca TDK kitapları ve TDED kitapları ile Dil ve Edebiyat Dergisi bir yıllık ücretsiz abonelik. Türkiye Üçüncülerine 5 bin lira nakit, ayrıca TDK kitapları ve TDED kitapları ile Dil ve Edebiyat Dergisi bir yıllık ücretsiz abonelik verilecek. Türkiye finallerinde dereceye giren öğrenci ve eserleri, Temmuz 2017’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımları ile gerçekleştirilecek.