Gündem Liseli Yonca ve Melek, el ele tutuşup uçurumda intihar etti

Liseli Yonca ve Melek, el ele tutuşup uçurumda intihar etti

19.05.2017 - 08:51 | Son Güncellenme:

Muğla'nın Menteşe İlçesi'nde, lise öğrencisi iki kız el ele tutuşarak yaklaşık 100 metrelik uçurumdan ölüme atladı.

Liseli Yonca ve Melek, el ele tutuşup uçurumda intihar etti

İntihar eden kızların cesetlerine yaklaşık 3 saatlik çalışmanın sonunda ulaşılabildi.Olay, dün saat 21.00 sıralarında kenti kuşbakışı gören Masa Dağı'nda meydana geldi. Muğla'daki çeşitli liselerde eğitim gören 4'ü kız, 1'i erkek toplam 5 öğrenci manzara izlemek için Masa Dağı'na çıktı. Öğrencilerden 18 yaşındaki Yonca Kurt ile aynı yaştaki arkadaşı Melek Basalak, henüz belirlenemeyen bir nedenle el ele tutuşarak yaklaşık 100 metre yükseklikten uçurumdan atladı. Olayı gören ve büyük bir şok yaşayan arkadaşları durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Orada bulunan Melek Basalak'ın kardeşi Dilek Basalak da sinir krizleri geçirdi.

Haberin Devamı

Bölgeye 112 Sağlık ekipleri ve polis ile AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. Ekipler yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından 2 öğrencinin uçurumdaki cesetlerine ulaştı.

Savcının olay yerindeki incelemesinin ardından liseli Yonca Kurt ve Melek Basalak'ın cesetleri otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

BUNALIM NEDENİNİN O OLDUĞU ÖNE SÜRÜLDÜ

Muğla'da yaklaşık 100 metrelik uçurumdan ölüme atlayan Yatağan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Yonca Kurt ile aynı yaştaki sınıf arkadaşı Melek Basalak'ın intiharıyla ilgili soruşturma sürüyor. Melek Basalak'ın erkek arkadaşıyla ayrıldığı, Yonca Kurt'un ise platonik aşkına karşılık bulamadığı için bunalımda olduğu öne sürüldü. Ayrıca Kurt'un platonik hisler beslediği kişiyle, intihardan kısa süre önce cep telefonundan görüntülü konuşma yaptığının belirlendiği kaydedildi.

Haberin Devamı

ARKADAŞI VE ABLASI İNTİHARA ŞAHİT OLMUŞ

Basalak'ın ayrıldığı erkek arkadaşı ile ablası Dilek Basalak'ın intihar anına şahit olduğu ortaya çıktı. Muğla İl Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Melek Basalak'ın ayrıldığı eski erkek arkadaşı M.Ö.'nün ifadesine başvurdu. Yatağan İlçesi'nde esnaflık yaptığı öğrenilen 21 yaşındaki M.Ö'nün ifadesinde şunları söylediği öğrenildi:

"Melek dün saat 16.00'da beni arayarak yüksekten kendisini atacağını söyledi. Telefonunu ise sonrasında kapadı. Telefonu, sürekli aradım. Ancak bir türlü çağrılarıma cevap vermedi. Yüksek yerlere çıkarak saatlerce onu aradım. İlerleyen saatlerde ise Yonca Kurt, sevgisine karşılık bulamadığı kişiyi cep telefonundan görüntülü aramış. O kişi de beni arayarak, görüntüde Melek ve Yoncan'ın Masa Dağı'nda olduğunu tespit ettiğini söyledi. Melek'in ablasıyla beraber dağa çıktık. İkisi de uçurumun kenarında oturuyordu. Bizi gördükten sonra ayağa kalkıp, 'sakın yaklaşmayın' dediler. El ele tutuşarak atladılar. Olayda kesinlikle benim bir suçum yok."

Olayda gözaltı kararı olmadığı öğrenilirken, Melek Basalak'ın cenazesi Menteşe Kurşunlu Camii'nde, Yonca Kurt'un ise cenazesi Yatağan İlçesi'nde ikindide kılınacak cenaze namazlarının ardından toprağa verilecek.