London Fashion Week & ERDEM

Cuma sabahı başlayan İlkbahar-Yaz 2018 Londra Moda Haftası bu akşam 17:00’da son bulacak.15-19 Eylül tarihleri arasında 150’den fazla İngiliz ve uluslararası tasarımcılara ev sahipliği yapan London Fashion Week SS18 tüm hızıyla devam ediyor.

Koleksiyon teması oldukça kuvvetli olan başarılı Türk tasarımcı Erdem Moralıoğlu ve SS18 tasarımları hakkındaki araştırmalarımı sizlerle paylaşacağım. Bunun öncesinde kendisini kısaca tanıyalım.

ERDEM

1987 doğumlu tasarımcının babası Türk, annesi İngiliz’dir. Lisans derecesini Ryersan Üniversitesi’nde moda üzerine yapmıştır. Vivienne Westwood’un yanında staj yaptı. 2000 yılında Royal Collage of Art’da moda üzerine eğitim aldı. Yüksek Lisans derecesi ile bitirip, New York’ a taşındı. Diane Von Furstenberg ile çalıştı. 2005 yılında Londra’ya yeniden dönerek ERDEM markasını kurdu.

Haberin Devamı

‘The Queen’s Suite’ İlhamıyla..

Tasarımları incelerken adeta büyülendim ve konunun gizemi beni içine çekti. Erdem SS18 koleksiyonunu hazırlarken Kraliyet Ailesinin 1950’lerdeki görünüm ve hayatlarına değiniyor.Kraliçe II. Elizabeth’in ipuçlarını detaylarda görmek mümkün. Şimdi biraz tarih, biraz müzik ve tasarım yolculuğuna çıkalım.

Kraliçe II. Elizabeth

1950’li yıllara doğru bir yolculuğa çıkarken Kraliçe ll. Elizabeth’in taç giyme töreni radara takılıyor. 8000 davetlinin beklediği Westminster Kilisesi’nde taç giyme töreni gerçekleşti. O dönemde Kraliyet Ailesi Kadınları için en önde gelen moda tasarımcısı Norman Hartnell’di. II. Elizabeth’in taç giyme esnasındaki elbisesini tasarladı. Taç giysisi, devekuşu tüyleri ve gül motifleri bulunan ipek, kırık beyaz bir yapıya sahipti.

London Fashion Week  &  ERDEM

Big Band Döneminin Kralı, Duke Ellington

Duke Ellington Orkestrasını kuran Amerikalı piyanist ve caz bestecisidir. Duke Ellington Orkestrası 18 Ekim 1958 yılında şehir merkezindeki Odeon Tiyatrosun’da iki gösteri yaptı. 1958 yılında Ellington ve Kraliçe ll. Elizabeth bir araya geldi. Ellington Kraliçe’nin çok ilham verici olduğunu dile getirmiş ve Kraliçe için bir albüm hazırlamıştır. Bu albüm ‘The Queen’s Suite’ olarak biliniyor. Kraliçenin Suit’ini inceleyecek olursak, ilk hareket ‘Sunset and the Mockingbird’ , ikinci hareket ‘Lightning Bugs and Frogs’ ,Kuzey Işıkları, ve ‘Le Sucrier Velours’ ile romantikleşiyor. Duke Ellington’un en güzel eserlerinden biri olan ‘The Queen’s Suit’ yalnızca bir defa oynatıldı. Ellington’un ölümünden sonra halktan gizlendi.

Haberin Devamı

‘Sadece iki çeşit müzik vardır : İyi ve kötü.’ Duke Ellington

London Fashion Week  &  ERDEM

Retro Romantizmi

Beni cezbeden bu tasarımları daha iyi anlamak için küçük ayrıntılara değinmek istedim. ERDEM İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyonunu hazırlarken ‘The Queen’s Suit’ den esinlenerek tasarımlarına yön vermiş. Romantik retro bir anlayışla sentezlenen tasarımlar dönemin ikon parçalarını barındırıyor.

London Fashion Week  &  ERDEM

Klasik tüvit kumaşlar, püskül, jakarlı kumaş, triko, fırfır, saten , ipek, işlemeli çiçekler, kristaller, kuştüyü, inciler, kurdeleler ve Kraliçenin çok sevdiği baklava desenli hırkalara yer vermiş. Opera eldiveni olarakda bilinen, dirseğin üzerinde beyaz eldivenleri çok beğendim.

Haberin Devamı

London Fashion Week  &  ERDEM

ERDEM - H&M İşbirliği

ERDEM – H&M işbirliği ile özel bir koleksiyon hazırlığında olan Erdem Moralıoğlu yepyeni bir kadın koleksiyonu ve ilk kez erkek koleksiyonu hazırladı. 2 Kasım’dan itibaren dünya çapında seçili mağazalarda satışı gerçekleşecek.

London Fashion Week  &  ERDEM

London Fashion Week haftasına son verirken haftaya benimde katılacağım London Fashion Week Festivali hakkındaki deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım. Görüşmek dileğiyle dostlar..

https://www.gokcekomurcucosmos.com/

https://www.instagram.com/gokcekomurcucosmos/