Hatay Lösemi Hastası Küçük Kızın Okuluna Devam Etme Hayali

Lösemi Hastası Küçük Kızın Okuluna Devam Etme Hayali

21.10.2017 - 14:00 | Son Güncellenme:

.

Lösemi Hastası Küçük Kızın Okuluna Devam Etme Hayali

HATAY (AA) - Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 5 ay önce lösemi teşhisi konulan 2. sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Ezgi Aslan, hastalığı nedeniyle gidemediği okuluna ve yarım kalan eğitimine devam etmenin hayalini kuruyor.

Haberin Devamı

Yeniyurt Mahallesi'nde ikamet eden Veli Aslan (35) ve Sibel Aslan (26) çiftinin 5 çocuğundan biri olan Ezgi'ye, 5 ay önce mide bulantısı, kusma ve halsizlik şikayetiyle ailesi tarafından götürüldüğü hastanede lösemi teşhisi konuldu.

Doktorlarının uyarısı üzerine Ezgi, yakalandığı hastalık nedeniyle okulunu yarıda bırakmak zorunda kaldı.

Baba Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lösemi teşhisi konmasının ardından ileri tetkik ve tedavi için kızını Adana'da özel bir hastaneye götürdüğünü belirtti.

Kemoterapi alan kızını okula gönderemediğini ifade eden Aslan, şöyle devam etti:

"Kızımın tedavisi Adana'da özel bir hastanede devam ediyor. Maddi durumun yeterli olmadığı için Allah razı olsun devletimiz masraflarımızı karşılıyor. Ancak diğer masrafları karşılayacak gücümüz yok. Okula giden 3 çocuğum daha var. Asgari ücretle çalışıyorum sıkıntılı günler geçiriyoruz."

Haberin Devamı

Anne Sibel Aslan da eşinin çalışması nedeniyle Adana'ya gidip gelme konusunda sıkıntı yaşadıklarını kaydetti.

Sürekli ateşlenen kızını sık sık hastaneye kaldırmak zorunda kaldıklarını anlatan Aslan, kendilerine maddi ve manevi anlamda yardımcı olan herkese teşekkür etti.

Lösemi hastası Ezgi Aslan ise okulunu, öğretmenlerini ve arkadaşlarını çok özlediğini belirterek, bir an önce okuluna kavuşmayı istediğini söyledi.