Kırklareli Lüleburgaz'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu

Lüleburgaz'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu

08.11.2018 - 16:13 | Son Güncellenme:

.

Lüleburgazın Düşman İşgalinden Kurtuluşu

KIRKLARELİ (AA) - Lüleburgaz'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü törenle kutlandı.

Haberin Devamı

Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende, konuşan Belediye Başkanı Murat Gerenli, Lüleburgaz'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümünü coşku ve gururla yaşadıklarını söyledi.

İnsanların birlik ve beraberlik içinde vatan topraklarını 96 yıl önce düşman işgalinden kurtardığını ifade eden Gerenli, insanlık tarihinin savaş, kan, acı, esaret, zafer ve özgürlük mücadeleleriyle dolu olduğunu belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tarih boyunca vatan toprakları için canını seve seve veren bütün şehit ve gazileri minnetle andığını belirten Gerenli, "Allah bir daha bizleri ülkemizi ve şehrimizi her türlü korumak ve kurtarmak durumunda bırakmasın. Atamızın dediği gibi bugün hepimize düşen ortak görev ulusal değerlere, bilince, cumhuriyete sahip çıkmak, Çanakkale'yi kurtuluş savaşını kazanan ruhu korumak. Bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Atatürk ilke ve devrimlerinin rehberliğinde Cumhuriyet kenti Lüleburgaz'da demokrasi ve hoşgörü içerisinde aydınlık geleceğe yürüyecek, bayramlarını ve kurtuluş gününü coşkuyla ve karnaval havasında kutlamaya devam edecek." diye konuştu.

Haberin Devamı

Törende kortej sırasında temsili gelin ve damat önde yürürken, protokol üyeleri de gökyüzüne güvercin saldı.

Törenin sonunda 8 Kasım Kurtuluş Günü spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, Kaymakam Mustafa Kaya, AK Parti Milletvekili Selahattin Minsolmaz, CHP Milletvekili Türabi Kayan, Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Sami Saçkan ve 65. Mekanize Piyade Tugayı Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Gökalp Özyazıcı, ilçedeki kamu kurumlarının müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Yazarlar