Ekonomi Madende 616 ihale

Madende 616 ihale

19.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Madende 616 ihale

Türkiye genelinde 616 maden sahası ihaleye çıkacak. İhaleler sonbaharda tamamlanacak.

Haberin Devamı

Resmi Gazete’de dün yayımlanan ilana göre, mevcut hukuki durumu sona eren 600 maden sahası ihale edilmek üzere aramalara açılacak. İhaleler 28 Ağustos ile 1 Ekim arasında tamamlanacak. 13 adet II. Grup ve 3 adet IV. Grup olmak üzere toplam 16 küçük alan maden sahası ihalesi de Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu ihaleler de 7 Ağustos’ta gerçekleştirilecek.

İhale sahasına, ruhsat sahiplerinden birinin müracaat etmesi halinde kapalı teklife göre sonuçlanacak. Teklif gelmeyen alanlar için yeniden teklif alınacak. İhaleler açık artırma ile yapılacak. İhaleden sonra 2 ay içinde yükümlülüklerini yerine getirmeyen ruhsat alamayacak.

Her bölgeden var

Sahalar arasında kurşun, çinko, kuvarsit, bakır, poligorskit, kayatuzu, feldspat gibi kaynaklar bulunurken, ilan edilen maden sahalarının içinde yer aldığı iller Türkiye’nin dört bir yanına yayılıyor.

Haberin Devamı

Yeni mevzuatla birbirine bitişik, kaynak sürekliliği olan maden sahalarının maden işletme ruhsatları birleştirilerek maden bölgesi ilan edilebiliyor. Yeni imar planları maden bölgelerine göre yapılırken, bu konuda gerektiğinde kamulaştırma işlemlerine de başvurulabiliyor.

Yazarlar