Gündem Madımak bitkisinin tatlısı da yapıldı

Madımak bitkisinin tatlısı da yapıldı

16.03.2011 - 11:46 | Son Güncellenme:

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde lise öğrencileri yaptıkları "madımak pastası" ile proje tabanlı beceri yarışmasında il birincisi oldu.

Madımak bitkisinin tatlısı da yapıldı

Şarkışla Kız Teknik Meslek Lisesi öğrencileri, yöreye özgü madımak bitkisini kullanarak hazırladıkları pastayla Sivas’ta düzenlenen Proje Tabanlı Beceri yarışmasına katıldı. 2 Mart’ta düzenlenen yarışmada Şarkışla ekibi Madımak Pastası ile birinci seçilerek Kayseri’de yapılacak yarışlarda Sivas’ı temsil etme hakkı kazandı.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler, yemeği ve çorbasıyla meşhur madımak bitkisiyle hazırladıkları pastayı Şarkışla Kaymakamı Abdullah Uçgun ve Şarkışla Milli Eğitim Müdürü Ekrem Yurt’a ikram etti.

Kaymakamı Uçgun, ilk kez tattığı pastayı çok beğendiğini belirterek, projede emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Okul Müdürü Bilge Eyidoğan ise öğrencilerinin Sivas’ta yapılan Proje Tabanlı Beceri Yarışmasında birinciliği elde ederek, Kayseri’de düzenlenecek bölge yarışmasına katılmaya hak kazandığını belirtti.

Adını "Ödüllü Madımak Pastası" koydukları tatlı ile Kayseri’de de birinci olmayı hedeflediklerini ifade eden Eyidoğan, daha sonra bu pastayı tescil ettireceklerini söyledi.

Kaymakam Abdullah Uçgun, okul müdürü ve öğretmenlere takdirname verdi.