Gündem Makarna nasıl yapılır?

Makarna nasıl yapılır?

22.04.2018 - 14:55 | Son Güncellenme:

emen hemen her evde mutlaka pişmekte olan ve pek çok çeşidi bulunan makarna oldukça lezzetli bir tariftir ve yapımı da bir hayli kolaydır. Makarna yapmak herkesin üstesinden gelebileceği ve her yaş grubunun en sevdiği yemek türlerinden bir tanesidir.

Makarna nasıl yapılır

Makarna çeşitleri

Haberin Devamı

Bazı makarna türleri sade olurken bazıları ise havuçlu, ıspanaklı ya da farklı sebze içerikli olabiliyor. Makarna, çeşitli şekillerde ve renkli olarak da tercih edilebilir. Makarnanızı pişirmeden önce şekline ve içeriğine tamamen kendi damak zevkinize göre karar verebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey bir paket makarna almak ve yağ ve suyunu hazırlamaktır. Makarnayı yaparken mutlaka ölçülerine dikkat etmek ve makarnanın kıvamında pişmesi için pişirilme süresini de son derece iyi bir şekilde ayarlamak gerekir.

Makarna yapmanın püf noktaları nelerdir?

Makarna yapmak oldukça kolaydır. Makarna malzemeleri içerisinde bir paket kendi tercihinize göre seçtiğiniz bir makarna çeşidi, yağ, tuz ve su yer alıyor. Makarna yapmanın püf noktaları içerisinde öncelikle teflon tencere seçimi önem taşıyor. Teflon tencerede pişen makarnalar her zaman daha lezzetli oluyor ve daha güzel pişiyor. Aynı zamanda makarna yaparken yağ olarak sıvıyağ yerine tereyağı tercih etmek de daha lezzetli olmasına, aynı zamanda daha sağlıklı olmasına olanak sağlıyor. Makarna yaparken suyu kaynamadan önce tuzunu katmak da makarnanızın daha güzel ve yumuşak pişmesini sağlar. Siz de bu tavsiyelere uyarak daha güzel makarnalar pişirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Makarna tarifi

Bir paket makarna için bir litre suyu kaynaması için ocağa koyunuz. Suyunuz kaynamaya başlayınca içerisine bir miktar sıvıyağ damlatarak makarnaların birbirine yapışmadan pişmesini sağlayabilirsiniz. Su kaynamaya başladıktan sonra, yağınızı da damlattıktan sonra, bir paket makarnayı tencereye boşaltarak pişmesini bekleyin. Makarnanız piştikten sonra süzgece alarak soğuk su ile makarnaları ayrıştırınız. Daha sonra makarnayı kaynattığınız tencerede makarnanızın sosunu hazır edebilir ve makarnalarınızı da sos içerisine dökebilirsiniz. Ya da tercihinize göre sosunuzu makarnanızın üzerine dökebilirsiniz. Soğumadan afiyetle ikram edebilirsiniz.