Geri Dön

Makarna nasıl yapılır?

“Makarna nasıl yapılır?” sorusu size biraz garip gelse de aslında yeni başlayanlar için oldukça önemli bir konudur. Makarna nasıl yapılır? Diyorsanız ve Makarna nasıl yapılır? öğrenmek istiyorsanız bu haberimiz tam size göre…

Makarna nasıl yapılır?

Hem çocukların hem de büyüklerin bayılarak yediği çoğu zaman pratikliği sayesinde tercih edilen edilen makarna nasıl yapılır bilmeyenler için şahane bir haber hazırladık.

Makarna nasıl yapılır?

Özellikle mutfağa girmeye yeni başlayanlar, ailesinden uzakta okuyup kendi makarnasını kendi pişirmek zorunda kalanlar, yeni evlenenler…. Kulağa garip gelmesin makarna nasıl pişirilir hepimiz bir şekilde öğrendik. Şimdi de öğretme zamanı.
Kolay gibi gözüken bu yemeği berbat etmek de çok kolaydır o yüzden vereceğimiz tarifi dikkatle okuyun.

Taze makarna hamuru nasıl yapılır?

Öncelikle derin bir tencere almanı gerekmektedir

Makarna suyu emdikçe şişen bir yapıya sahip olduğu için paketteki boyutuna aldanarak küçük bir tencerede yapmaya kalkmayın.

Su miktarı

Bir paket makarnayı haşlamak için ihtiyacınız olan su miktarı tencerenin 4’e 3’ünü geçmemelidir. Eğer suyu fazla koyarsanız ne kadar haşlandığını anlamakta zorlanabilirsiniz. Eğer suyu az koyarsanız söylememize gerek yok az haşlanmış olur.

Sudaki tuz miktarı


Genellikle annelerimizden gördüğümüz makarna suyunu ocağa koyar koymaz bir miktar tuz koymaları. Anca usta İtalyan aşçılara göre suya eklenecek tuz ancak su kaynadıktan sonra olmalıdır ve haşlama suyu olabildiğince tuzlu olmalıdır.

Yağı unutun


Yine annelerimizden gördüğümüz makarnayı yaparken haşlama suyuna yağ koymaları. Bunun yanlış olduğunu biz bile bilmiyorduk. Ancak haşlama suyuna asla yağ koymayın.

Suyun kaynaması


Makarnayı suya koymadan önce suyun çok fazla kaynar olmasına dikkat edin.

Hemen karıştırın


Makarnayı suya attıktan sonra yapacağınız ilk iş hemen karıştırmak olmalı. Bu karıştırma işlem, en az 30 saniye devam etmelidir.

Tencereyi kapatmayın


Yapılan en büyük hatalardan biri de makarnayı haşlarken kısık ateşte ağzı kapalı şekilde tutmaktır. Makarna yüksek ateşte ve tencerenin ağzı açık kalacak şekilde pişirilir.

Sos için hazırlık


Makarnayı süzmeden önce makarna sosuna koymak için bir miktar su kenara alınmalıdır. Bu sosun makarna özüyle daha da lezzetleneceği anlamına gelir.

Makarnayı süzdükten sonra asla yıkamayın


Makarna süzülürken ince delikli bir süzgeç kullanın. Bu sayede bütün su süzülmemiş olacak ve makarnanın birbirine yapışması engellenecek.

En önemli konu zaman


Makarna haşlandıktan ve süzüldükten sonra zaman kaybettirilmeden soslanmalı ve yenmelidir. Makarnanın güzel olmasını istiyorsanız yapılışından yenmesine geçen zamanı kısa tutmalısınız.

" Makarna nasıl yapılır? "sorunun en önemli notu:


Makarna soslarının hangisinin size uygun olduğunu da mutlaka iyi analiz edin. Makarnayı ne kadar güzel yaparsanız yapın eğer sos damat zevkinize uygun değilse o makarna güzel olamaz.

Elif Hande Güney
Pembenar.com

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber