Makyaj Makyaj bağımlısı olabilirsiniz

Makyaj bağımlısı olabilirsiniz

22.12.2017 - 17:33 | Son Güncellenme:

Makyaj kadınların genel olarak vazgeçilmezi olsa da bazı kadınları makyajsız görmek neredeyse imkânsız. Bu kadar çok makyaj yapmak bir bağımlılık olabilir, siz de makyaj bağımlısı olup olmadığınızı merak ediyor musunuz?

Makyaj bağımlısı olabilirsiniz

Çoğu kadın giyinmek kadar makyajı kendinde zorunlu hissedebiliyor aslında bu bir zorunluluk değil kişide bağımlılık haline gelmiştir, belki de bu bağımlılığın farkında değildir. Göz farından ojeye kadar birçok malzemeye sahip olsalar da asla yeterli makyaj malzemelerinin olduğuna ikna olmazlar. Eğer siz de makyaj bağımlısı olup olmadığınızı merak ediyorsanız aşağıdaki maddelere bir göz atın.

Haberin Devamı

Makyaj yapmadan evden asla çıkmamak

Aniden evden çıkmak kâbus haline gelebilir. İnsanların sizi doğal olarak görmesini asla istemezsiniz ve hafifte olsa makyaj yapmak için zaman yaratırsınız.

Profesyonel makyaj yapmak hayalinizdir

Bir süper model olma hayalleri suya düşmüş olsa da makyaj sanatçısı gibi kusursuz bir makyaj yaparak kendinizi dergi kapak kızı gibi hayal edersiniz. Çoğu insan için profesyonel makyaj özel gün ve düğünler için geçerliyken makyaj bağımlıları günlük makyajlardın da dahi profesyonelliği tercih ederler.

Makyaj malzemeleri satan mağazalar ilk tercihinizdir

Çoğu insan için alışverişte en önemli şey aradığı kıyafet mağazasını bulmaktır ancak bu durum makyaj bağımlıları için ikinci sırada yer alır. Çünkü makyaj bağımlıları alışverişlerinde öncelikli olarak makyaj malzemeleri satan mağazaları ararlar.

Haberin Devamı

Ruhunuzu makyajla beslersiniz

Yemek yemek karnınızı doyururken, makyaj yapmak da ruhunuzu doyurur. Gerçek bir makyaj bağımlısı için kusursuz bir cilt, çarpıcı bir ruj, dumanlı bir göz makyajı ve keskin kaşlara sahip olmak yemek yemiş kadar iyi hissetmelerini sağlar.

Sosyal medyada insanlardan çok güzellik sayfasını takip etmek

Bu arkadaşınızın olmadığı anlamına veya sahip olduğunuz şeyleri sevmediğiniz anlamına gelmez. Sadece, güzellik blog yazarı, vloglar, videolar, ipuçları ile ihtiyaçlarınızı karşılaştırır ve kendinize bir şeyler katarsınız.

Eyeliner nasıl çekilir, en iyi aydınlatıcı hangisi, toz allık mı, krem allık mı? Yanıtlarını almak istediğiniz soruların cevabını bilseniz dahi güzellik sayfalarını takip etmekten çıkamazsınız.

Dürüst olalım, bağımlısı olunacak çok daha kötü şeyler var. O yüzden makyaj bağımlısı olmak çok da kötü bir şey sayılmamalı.

Yazarlar