Ekonomi Maliye’nin acı kaybı

Maliye’nin acı kaybı

24.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Maliye’nin acı kaybı

Evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Adnan Ertürk’ün cenazesi, bugün Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde ikindi namazını müteakiben kılınacak cenaze namazından sonra İncek Köyü Mezarlığı’na defnedilecek.

Haberin Devamı

Adnan Ertürk kimdir?

Ertürk, 1968 yılında doğdu, ilk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. 1989 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını 2002 yılında ABD’de University of Illinois’de tamamladı. 1991-1995 yıllarında Maliye Müfettiş Yardımcısı, 19952001 yıllarında Maliye Müfettişi, 20012003 yıllarında da Maliye Başmüfettişi olarak görev yaptı. 2003 yılının Ağustos ayında Gelirler Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanlığı görevine atandı. Gelir İdaresi Başkanlığı kurulduktan sonra Gelir İdaresi Grup Başkanı olarak aynı görevine devam etti. 2006’da Gelir İdaresi Daire Başkanlığı’na, 2007’de Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı’na, 2009’da Gelir İdaresi Başkan Yardımcılığı’na, 2011’de ise Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı görevine atandı. Bu görevini sürdürürken, 2 Mayıs 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Kararnameyle Gelir İdaresi Başkanı olarak görevlendirildi. Adnan Ertürk, evli ve iki çocuk babasıydı.

Haberin Devamı

Ağbal’dan taziye mesajı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Adnan Ertürk’ün vefatı nedeniyle yayımladığı mesajda, “Kardeşimi kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Gelir İdaresi Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı camiası olarak büyük üzüntü yaşıyoruz” dedi.

Ağbal, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Çok kıymetli kardeşim, dava arkadaşım, meslektaşım, imanı ile ameli ile her zaman iyi bildiğimiz, iyi olduğuna şahitlik ettiğimiz, devletine milletine aşık, çalışmaktan hiç yorulmamış, ömrünü devletine adamış, devletimize çok hizmetleri olmuş, hep doğrunun ve hakkın yanında yer alarak bu hususta asla taviz vermemiş, ilkelerinden asla vazgeçmemiş, her zaman işini en iyi şekilde yapmanın gayreti içinde hareket etmiş, onurlu, iyi, dürüst ve en önemlisi yüreği sapasağlam kendisi güzel insan, mekanın cennet olsun. Rabbim rahmet eylesin.”

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği Genel Başkanı Masis Yontan da yayımladığı mesajda, “Ertürk’ün kaybı, tüm ülkemizi olduğu gibi TÜRMOB camiasını derinden üzmüştür” ifadelerini kullandı. l ANKARA AA