Antalya Manavgat Osb'ye 'Zeytinlik' Engeli

Manavgat Osb'ye 'Zeytinlik' Engeli

24.08.2019 - 21:12 | Son Güncellenme:

Manavgat OSB'ye 'Zeytinlik' engeli

Manavgat Osbye Zeytinlik Engeli

Mithat ABAKAN/MANAVGAT,(DHA) - ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde kurulması planlanan organize sanayi bölgesinin (OSB) yapılacağı alanın kadastroda 'yanlışlıkla' zeytinlik olarak tescil edildiğini belirten Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, "Buradaki hatayı düzeltmek için çalışıyoruz. 2022 yılında ilk kazmayı vurmak üzere raporu yazıp bakanlığa sunduk" dedi.
MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat'ta OSB kurulma fikrinin, MATSO'nun da kurulduğu 1996 yılından bu yana devam ettiğini anlattı. En büyük sorunun uygun yer bulunamaması olduğunu belirten Başkan Boztaş, "Manavgat'ta OSB, yer bulunamadığı için kurulamamış. Nereye el atarsak atalım, ormana ait çıkıyor. Nerede boş ver varsa ormanın üzerine kayıt yapılmış" dedi.
Manavgat'ta Karpuz Çayı'ndan Alara Çayı'na kadar sağa bakıldığında deniz, sahil ve tarım arazisi, sol tarafa bakıldığında önce tepecikler, ardından da Toros dağlarının karşınıza çıktığını kaydeden Ahmet Boztaş, "Her yer ormana ait. Bu nedenle yer sorunu yaşıyoruz" diye konuştu.
Sanayi Bakanlığı'nın 2011 yılında sunulan OSB projesini kabul etmediğini vurgulayan Başkan Boztaş, 2013 yılında göreve başladıklarında ilk yaptıkları işlerden birinin OSB için yer arayışı olduğunu söykledi. Başkan Boztaş, “Hacıobası Mahallesi sınırları içerisinde vatandaşla Hazine arasında mülkiyet davası devam eden bir arazinin davası sonuçlandı. Yerel mahkemenin verdiği kararı Yargıtay'da onaylayınca yerin tescili Hazine adına gerçekleşti. Bunun üzerine biz de buraya OSB kurmak amacıyla çalışmaya başladık ancak Orman Genel Müdürlüğü 'bu arazi bizim' diyerek ormanlık alan içinde göstermiş" dedi.
Ahmet Boztaş, Hazine ve Orman Genel Müdürlüğü'nün de bu arazi konusunda mahkemelik olduklarını, davanın 2018 yılında sonuçlandığını, arazinin yüzde 80'inin Maliye Hazinesi'ne, yüzde 20'sini ise Orman Genel Müdürlüğü'ne ait olduğunu şeklinde karar verildiğini söyledi.
Hacıobası Mahallesi'nde ki yer sorununun çözülmesinin ardından Antalya Valisi Münir Karaloğlu talimatıyla Kaymakam Mustafa Yiğit ile çalışmaya başladıklarını ve bu alana OSB yapılması için başvurduklarını kaydetti. Müracaatın ardından artık her şeyin tamam olduğunu düşündüklerini Başkan Boztaş, “Ama orada da yine bir sıkıntı çıktı. Burası kadastroda tescil edilirken 'zeytinlik' diye tescil edilmiş. Bilirkişi raporu ve gerekçeli kararda çalılık alan diye geçiyor. Sanayi Bakanlığından heyet geldi, araziyi inceledi. Buranın çalılık alan olduğunu belirledi. 'Zeytinlik' yanlışlığını düzelttiğimiz zaman 2022 yılında kazmayı vurmak üzere raporu yazıp bakanlığa sunduk. Bu durum düzeltildiği zaman Manavgat'ta OSB'nin ilk adımını atacağız" dedi.
MATSO Başkanı Boztaş, Manavgat OSB için açılan ön talebe 165 yatırımcının müracaat ettiğini de belirterek, "Ciddi anlamda bir talep var. Hem ekonomik hem de metrekare olarak beklediğimizin üzerinde bir yatırım miktarı talebi oldu" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI