Manisa Manisa'da Nisan Ayında Terör Suçundan 126 Kişi Gözaltına Alındı

Manisa'da Nisan Ayında Terör Suçundan 126 Kişi Gözaltına Alındı

18.05.2018 - 12:17 | Son Güncellenme:

.

Manisada Nisan Ayında Terör Suçundan 126 Kişi Gözaltına Alındı

Manisa’da Nisan ayında emniyet ve jandarma sorumluluk sahalarında terör örgütlerine yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında düzenlenen 70 operasyonda 126 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.
Manisa’da İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı tarafından terörle mücadele kapsamında yapılan toplam 70 ayrı operasyonda 126 kişinin gözaltına alındığı, 9 kişinin ise arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.
Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce Nisan ayında FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik yapılan 8 operasyonda 65 şahsın gözaltına alındığı öğrenilirken, gözaltına alınan 32 şahsın serbest kaldığı, 11 şahsın tutuklandığı, 22 şahsın ise gözaltı işlemlerinin devam ettiği bildirildi. Yapılan açıklamada ayrıca firari durumundaki 8 kişinin ise arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.
Emniyet güçleri tarafından ilçelerde PKK/KCK silahlı terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen 1 operasyonda 1 şahsın gözaltına alınarak tutuklandığı kaydedildi. İlçelerdeki FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik 37 operasyonda ise 36 şahsın gözaltına alındığı, 6 şahsın tutuklandığı, 30 şahsın ise serbest kaldığı bildirildi. Açıklamada bir firari şahsın ise arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.
Manisa İl Jandarma Komutanlığı TEM Şube Müdürlüğü tarafından Nisan ayında 17 ilçede 24 ayrı operasyon yapıldığı kaydedildi. PKK/KCK silahlı terör örgütüne yapılan 2 operasyonda 2 kişinin yakalandığı ve ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı bildirildi. Jandarma tarafından FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen 22 ayrı operasyonda ise 22 kişinin yakalandığı ve 9 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

Yazarlar