Manisa Manisa'da Papatyalar Vaktinden Önce Açtı

Manisa'da Papatyalar Vaktinden Önce Açtı

14.12.2017 - 17:48 | Son Güncellenme:

.

Manisada Papatyalar Vaktinden Önce Açtı

MANİSA (AA) - Sarıgöl'de hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle kırlardaki papatyalar vaktinden önce açtı.

Haberin Devamı

Sarıgöl ve çevresinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerini üzerinde seyretmesi, papatyaların erken çiçek açmasına neden oldu.

Sarıgöllü çiftçi Arif Özdemir, yaptığı açıklamada, ilçede hava sıcaklığının gündüzleri 20 dereceye kadar çıktığını belirtti.

Halk arasında “yalancı bahar” diye adlandırılan mevsimsel değişikliğe aldanan papatyaların vaktinden önce açtığını kaydeden Özdemir, şöyle konuştu:

"Aralık ayının ortalarındayız. Yaz günlerinden kalma ılık bir hava var. Bu sayede bağlarda, ip kesme, hayvan gübresi atma, budama gibi çalışmalarımızı yapmaktayız. Üzüm sergimin bulunduğu yerde papatyalar açmaya başladı. İşçilerle öğle yemeğini yemek için üzüm sergisi üzerine sofra kurduğumuzda erken açan papatyaları gördük. Hayret ettik."

Haberin Devamı

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen ise "Gerçekten ilçe ve çevresinde gündüzleri 14-15 derece sıcaklık oluyor. Ilıman bir hava var. Papatyalar aldanmış olacak ki erken çiçek açtı." dedi.