Manisa Manisa'da Zeytin Dalı Harekatı'na Destek Konvoyu

Manisa'da Zeytin Dalı Harekatı'na Destek Konvoyu

18.03.2018 - 17:47 | Son Güncellenme:

.

Manisada Zeytin Dalı Harekatına Destek Konvoyu

MANİSA (AA) - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından Afrin ilçe merkezinin ele geçirilmesi, Manisa'da Türk bayraklarıyla süslenen araçlarla oluşturulan konvoy ile şehir turu atılarak kutlandı.

Haberin Devamı

Afrin ilçe merkezinin YPG/PKK teröristlerinden temizlenmesinin açıklanmasının ardından Manisa Profesyonel Halı Yıkamacılar ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla konvoy yaparak şehir turu attı.

Şehir turunun ardından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda vatandaşlara lokma dağıtan dernek üyeleri, şehitler için dua etti.

Dernek başkanı Halid Kılınç, düzenledikleri etkinliğin Zeytin Dalı Platformu olarak Genel Başkanları Uğur Avni Başarır başkanlığında Türkiye’de 56 ilde aynı anda yapılan Afrin'e destek konvoyuna Manisa Profesyonel Halı Yıkamacılar ve Yardımlaşma Derneği olarak destek verdiklerini kaydetti.

Kılınç, Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla düzenledikleri etkinliğin Afrin'nin bu sabah itibari ile ele geçirildiği haberi üzerine zafer coşkusuna dönüştürdüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Mehmetçiğin Afrin’e giriş haberini sabah saatlerinde aldıklarını belirten Kılınç, "Mehmetçiğimiz Afrin'e girmiş, kuşatmış durumda. Böyle anlamlı bir günde günümüzün mutluluğuna mutluluk kattılar. Rabbim onlara güç kuvvet versin. Biz dualarımızla onların yanındayız. Sabah akşam dualarımızla destek veriyoruz." diye konuştu.

Manisa Halı Yıkamacılar Kooperatifi Başkanı Adnan Sağlam ise, halı yıkamacılar olarak şehit ailelerine ömür boyu ücretsiz yıkama karar aldıklarını belirterek, "Bundan sonra tüm şehit ailelerimizin ömür boyu halılarını dernek tarafından ücretsiz yıkayacağız. Gazilerimize de derneğimizi aradıkları sürece bütün temizlik hizmetlerine yüzde 30 indirimli yapacağız." ifadelerini kullandı.

Programda, vatandaşlara lokma dağıtıldı ve tüm şehitler yapılan dualarla anıldı.

Programa, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar da katıldı.