Ege Manisa, ulaşımda örnek kent olacak

Manisa, ulaşımda örnek kent olacak

18.01.2018 - 04:41 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Başkanı Ergün ile Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Türek, elektrikli otobüs ve OSB kavşağı gibi, ulaşımına önemli katkı sunan projeler için el ele verdi

Manisa, ulaşımda örnek kent olacak

Manisa’da ulaşım noktasında önemli adımlar atan Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin, Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) işbirliğiyle gerçekleştireceği projeler için değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantının ana gündem maddelerinden biri, Büyükşehir ile MOSB işbirliğiyle yapılacak olan OSB kavşağı oldu. Büyükşehir ile OSB yönetimi, OSB kavşağına yapılacak olan kavşakla ilgili proje üzerinde detaylı görüşmeler yaptı. Ayrıca Manisa Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan ve OSB’nin proje partneri olduğu ‘Elektrikli Otobüs’ projesinin şarj istasyonu görüşüldü. MOSB içinde, MOSB tarafından yapılacak olan şarj istasyonuna ilişkin detaylar ele alındı.

Haberin Devamı

‘Tren’ önerisi konuşuldu

OSB servis güzergâhlarıyla ilgili görüşmelerin de yapıldığı toplantıda, MOSB’den gelen talep üzerine OSB ile Manisa Tren Garı arasında Devlet Demir Yolları üzerinde bir hat kiralaması yapılarak servis taşımasının trenle yapılması görüşmesinde de bulunuldu. Toplantıda, Ali Rıza Çevik İlköğretim Okulu için Büyükşehir’in hazırladığı projenin yapımında, MOSB Başkanı Sait Türek’in bir bölümünü ailesi adına bağışçı olarak gerçekleştireceği belirtildi. Ayrıca Büyükşehir Kulübü’nün basketbol takımının, OSB kapalı spor salonundan yararlanması görüşüldü.