Geri Dön

Mantar kurabiye tarifi - yapımı nasıl? Nişastalı - nişastasız mantar kurabiye yapılışı

Sunumu şık, tadı ve kıvamı enfes, yapımı pratik mantar kurabiye tarifini haberimizde derledik. Tercihe göre nişastalı veya nişastasız olarak yapılan mantar kurabiye nasıl yapılır? İşte en lezzetli mantar kurabiye tarifi ve yapımı...

Mantar kurabiye tarifi - yapımı nasıl? Nişastalı - nişastasız mantar kurabiye yapılışı
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 margarin
2 yumurta
1 bardak pudra şekeri
3 bardak buğday nişastası
1,5 bardak un
1 vanilya
1 kabartma tozu

Üzerine:
1 kaşık kakao

Mantar Kurabiye Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında margarin, pudra şekeri ve yumurtayı yoğurma kabına alıp yoğurmaya başlayın.

Yavaş yavaş nişasta ve un ekleyin.

Vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip yoğurma işlemini sürdürün.

Kulak memesi kıvamına gelince üzerini kapatıp yarım saat kadar dinlendirin.

Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Şeklini vermek için cam bir şişenin ağzını kakaoya batırıp kurabiyelerin üzerine bastırın.

170 derecede önceden ısıttığınız fırında yarım saat kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber