Gündem Mardin’de çatışma: 5 PKK’lı öldürüldü

Mardin’de çatışma: 5 PKK’lı öldürüldü

29.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mardin’in Savur ilçesi kırsalında dün sabah saatlerinde güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 5 PKK’lı öldürüldü, bir asker de ağır yaralandı.

Mardin’de çatışma: 5 PKK’lı öldürüldü

- Türk Silahlı Kuvvetleri’nce Irak’ın kuzeyindeki Hakurk ve Gara bölgelerine düzenlenen hava harekâtında PKK’ya ait, aralarında sığınak ve malzeme deposunun da bulunduğu 10 hedef imha edildi.

Evden 6 ceset çıktı

-
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, PKK’ya yönelik operasyonların tamamlandığı, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak’ta İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Özel Harekât şubeleri ekiplerince tuzaklanan patlayıcıların tespiti ve imhasına yönelik arama çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Mahallesi Güneş Sokak’taki bir evde ağır koku gelmesi üzerine yapılan aramada bodrum katında 6 PKK’lının cesedini buldu. Evde teröristlere ait 12 kalaşnikof, makineli tüfek, 14 el bombası, bu silahlara ait çok sayıda fişek ve şarjör ile gece görüşlü 2 dürbün ve örgütsel döküman ele geçirildi.

Karakola taciz ateşi

- Osmaniye’nin Hasanbeyli ilçesinde PKK’lılarca jandarma karakoluna taciz ateşinde bulunuldu. İlçe Jandarma Karakol Komutanlığına, bir grup terör örgütü mensubu tarafından yaklaşık 1 kilometre mesafeden uzun namlulu silahlarla açılan taciz ateşinde ölen ya da yaralanan olmadı, nöbet kulübesi ile komutanlığın merdivenlerine mermi isabet etti.
Hasanbeyli Kaymakamı Fahrettin Demir, saldırı sonrası karakolu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Bölgede teröristlerin yakalanması için operasyon başlatılacağı öğrenildi.

- 1 Haziran’da PKK mensuplarının düzenlediği saldırıda şehit olan köy korucusu Tuncer Aktaş’ın ailesinin acısı dinmiyor. İl merkezine bağlı Arıdağ köyünde oturan ve uzun yıllar gönüllü köy koruculuğu yapan şehidin ağabeyi Teyfik Aktaş, kardeşinin, yaşları bir ile 17 arasında değişen 5’i kız 9 çocuğu bulunduğunu söyledi. Aktaş, “Ateş düştüğü yeri yakar. Bizim canımız yandı” dedi.