Mardin Mardin'de Fiyat Denetimi Yapıldı

Mardin'de Fiyat Denetimi Yapıldı

11.10.2018 - 21:23 | Son Güncellenme:

.

Mardinde Fiyat Denetimi Yapıldı

MARDİN (AA) - Mardin'de zabıta ekiplerinin, market ve bakkallarda fahiş fiyat uygulamasının önüne geçmek için denetim yaptığı bildirildi.

Haberin Devamı

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, zabıta ekipleriyle işletmelerde haksız fiyat artırımı ve gramaj eksiltmelerinin önüne geçmek için denetimler yaptıklarını dile getirdi.

Usulsüz ve haksız uygulama yapan işletmelere asla izin verilmeyeceğini belirten Yaman, şunları kaydetti:

"Ülkemiz üzerinde kötü emelleri olan mihraklar bu defa da ekonomik bir saldırı gerçekleştirmek istemişlerdir. Güçlü ülkemiz bu saldırılara karşı yine dimdik durmuş, oynanmak istenen oyuna vatandaşlarımız döviz bürolarına giderek dolar bozdurmak suretiyle cevap vermiştir. Öte yandan son zamanlarda marketlerde ve işletmelerde ürünlerin fiyatlarının aşırı bir şekilde arttığı ve gramajların düşürüldüğü gözlemlenmektedir. Biz bu duruma karşı ekiplerimizle denetimlerimize ara vermeden devam ediyoruz."

Haberin Devamı

Yaman, haksız zamlar ve gramaj eksiklikleriyle mücadele konusunda merkez ve diğer ilçelerdeki işletmelerde gerekli çalışmanın yapıldığını belirterek, şöyle devam etti:

"Tüm ürünler hassasiyetle incelenmiş ve karşılaştırmalar da hakkaniyetle yapılmıştır. Diğer yandan gramajı eksiltilen ürünler de tespit edilmiştir. Suistimaller, tutulan tutanaklar ile belirlenerek gerekli yasal çalışmalar yapılmıştır. Ülkemizin bu hassas sürecinde her türlü haksız zammı ve suistimali önleyeceğiz."

Denetimler sonucunda, Artuklu'da 25, Kızıltepe'de 15 ve Midyat'ta 10 olmak üzere, toplam 50 iş yerine usulsüz fiyat artışı yaptığı ve gramaj eksilttiği gerekçesiyle işlem yapıldığı bildirildi.