Egzersizler Masabaşı çalışanlar için egzersizler

Masabaşı çalışanlar için egzersizler

08.05.2018 - 17:12 | Son Güncellenme:

Uzun süre oturmak sırt, boyun ağrıları ve daha birçok sağlık sorununa sebebiyet verebilir. Bunu önlemek için yoğun iş temponuzda masa başında yapabileceğiniz beş egzersiz derledik.

Masabaşı çalışanlar için egzersizler

Oturarak torso twist

Haberin Devamı

Omuzlarınızda ve belinizin alt kısımlarında gerginlik hissediyorsanız bu egzersiz tam size göre. Sandalyenizde ayaklarınız yere değecek şekilde otururken sağa dönün ve sandalyenizin arkasını sağ elinizle tutup sol elinizi sandalyenin koluna yerleştirin. Gövdenizi vücudunuzun izin verdiği kadar gerin ve bekleyin. Yavaşça bırakın ve düz pozisyona geri dönün. Diğer taraf için tekrarlayın.

Öne eğilme

Bu egzersiz diz ve kalçadaki gerginliğinizi azaltır. Sandalyenizin önünde ayağa kalkın ve üst vücudunuzu bacaklarınız düz duracak şekilde ayaklarınıza doğru bükün. Eğer zorlanırsanız dizlerinizi hafifçe bükebilirsiniz.

Boyun esnetme

Bu esneme hareketi boynunuzdaki ağrıyı hafifletecektir. Sol eliniz arkanızda, sağ kolunuzu sol kulağınızı kapatacak şekilde başınızın üzerine koyun. Elinizi kullanarak başınızı sağ omzunuza doğru yavaşça uzatın. Bu pozisyonda biraz kalıp diğer taraf için tekrarlayın.

Haberin Devamı

Göğüs açıcı

Sandalyenizin ucuna otururken kollarınızı arkaya doğru gerip ellerinizi birleştirin. Göğsünüzü açmak için kollarınızı yukarı ve vücudunuzdan uzağa doğru gerin. Bu pozisyonda biraz durduktan sonra rahatlayın ve istediğiniz kadar tekrarlayın.

Bilek ve parmak esnetme

Avuç içlerinizi masanın üzerine vücudunuza bakacak şekilde yerleştirin. Bu pozisyondayken ön kollarınızdaki kasları gerip serbest bırakın. Daha fazla esnetmek için yavaşça öne doğru eğilin.

Pınar Azizoğlu / PembeNar Özel

Yazarlar