Teknoloji Mavi Balina adlı oyun bir can daha alıyordu

Mavi Balina adlı oyun bir can daha alıyordu

23.05.2017 - 18:19 | Son Güncellenme:

İntihara sürüklediği iddia edilen 'Mavi Balina' bilgisayar oyunu bir can daha alıyordu. Rusya’nın güneyindeki bir bölgede, Mavi Balina adlı oyundaki meydan okuma yüzünde nehre atlayarak boğulma tehlikesi geçiren kızı 3 kişi zorlukla kurtardı.

Mavi Balina adlı oyun bir can daha alıyordu

Rusya Kafkasya’daki Kabardey-Balkar Cumhuriyeti’nde gerçekleşen olayda 15 yaşındaki kız, insanların psikolojisini bozan ve yapılması istenen görevlerle insanları intihara sürükleyen Mavi Balina adlı oynuyordu.

Haberin Devamı

Video görüntülerinde üç kişinin genç kıza atlamaması için uyarıda bulunduğu fakat kızın bunları dikkate almadan akıntıya atladığı görülüyor. Genç kızın kurtarıldıktan sonra ise "Oyunun bir parçasıydı, adrenalin içindi" demesi büyük şaşkınlıkla karşılandı. Sağlık ekipleri tarafından muayene edilen kız daha sonra polise teslim edildi.

6 ay içinde 130 kişi intihar girişiminde bulundu

Yaklaşık iki yıl önce Rus sosyal medyası üzerinde ortaya çıktığı belirtilen internet oyunu, 50 talimat vererek oyunculardan bunları yerine getirmelerini istiyor. Talimatlar arasında kendine acı verme, korku filmi izleme gibi şeyler yer alıyor. Rusya'da son 6 ay içinde 130 gencin intihar olayıyla ilişkisi olabileceği gerekçesiyle "Mavi Balina" oyunu hakkında inceleme başlatılmıştı. Oyunun Rusya haricinde, Ukrayna, Kazakistan ve Kenya'da ergenlik çağındaki bazı gençlerin intiharına yol açtığı belirtildi.