Gündem Mavi Bayrak şampiyonu ‘Seferihisar’

Mavi Bayrak şampiyonu ‘Seferihisar’

22.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Mavi Bayrak şampiyonu ‘Seferihisar’

İzmir’in Seferihisar ilçesi, 10 mavi bayraklı halk plajıyla Türkiye birincisi oldu. Başkan Tunç Soyer, “Seferihisar akvaryum gibi sahiliyle bunu hak ediyor. Umuyorum ki gelecek kuşaklara aynen bugün olduğu gibi pırıl pırıl sahiller bırakırız” dedi.

Mavi Bayrak şampiyonu ‘Seferihisar’

Haberin Devamı

2018 yılı Mavi Bayrak teslim töreni Seferihisar Ürkmez Mahallesi Sağlık Ocağı Halk Plajı’nda yapıldı. Törende, Seferihisar’a 10 halk plajıyla beraber, Teos Marina ve bir özel işletmeye Mavi Bayrak verildi. 10 Halk Plajı’nın mavi bayrakları Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Teos Marina’nın bayrağı Marina Müdürü Faruk Günlü tarafından alındı. Törende konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Türkiye’nin en çok mavi bayrağına sahip olduğumuz için gurur duyuyoruz. Seferihisar akvaryum gibi sahiliyle, olağanüstü güzel iklimiyle bunu hak ediyor. Umuyorum ki bizler bu coğrafyanın hakkını verir ve gelecek kuşaklara aynen bugün olduğu gibi pırıl pırıl sahiller bırakırız. Bunun tüm sahil belediyelerine ilham vermesini diliyoruz. Siyaset bir tercih işi. Çok büyük kaynaklarınız olduğu zaman her şeyi yaparsınız. Ama kaynaklarınız sınırlıysa tercihleriniz üzerinden onları gerçekleştirirsiniz. Bu halk plajlarında 12 cankurtaran, 12 temizlik görevlisi ve 12 saha görevlisi istihdam ederek bütçemizden fedakarlık ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Dünyada üçüncüyüz’

Mavi Bayrak şampiyonu ‘Seferihisar’

TURCEV Mavi Bayrak Kuzey Ege Koordinatörü Doğan Karataş ise, “Mavi Bayrak’ta İspanya ve Yunanistan’dan sonra üçüncü sıradayız. Mavi bayrak, tüm dünyada çok önemsenen bir konu. Bu noktada Seferihisar’da yapılan çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Seferihisar, Türkiye’nin Cittaslow (Sakin Şehir) başkenti. 2017 yılı itibariyle Birleşmiş Milletler’in kalkınma hedefleri konusunda 17 hedefi var. Bu hedeflerin en önemlileri de sürdürülebilir turizm, sürdürülebilir büyüme ve yerinde yerel istihdam şartlarını yaratmak. Seferihisar’ın Cittaslow’la birlikte yerelde kalkınma gibi çok önemli bir hedefi var. Seferihisar 12 Mavi Bayrak’la cankurtaran, temizlik görevlileri ve saha görevlileri çalıştırıyor ve bunu Seferihisar’da yaşayanlardan seçerek yerinde istihdam sağlıyor. Seferihisar Belediyesi’ni ve Seferihisarlıları tüm bu çabaları nedeniyle tebrik ediyorum“ dedi. Seferihisar’ın Sığacık Büyük Akkum Plajı, Akarca İztur-Sertur Plajı, Akarca Halk Plajı, Akarca Gemisuyu Mevkii Plajı, Akarca Bahadır Mevkii Plajı, Doğanbey Ömür Beldesi Halk Plajı, Doğanbey Sakız Ağacı Mevkii Plajı, Doğanbey Havacılar Sitesi Önü Halk Plajı, Ürkmez Bengiler Halk Plajı ve Ürkmez Sağlık Ocağı Önü Halk Plajı 10 Mavi Bayraklı Plajları arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Enerji devrimi başladı

Mavi Bayrak şampiyonu ‘Seferihisar’

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 2016 yılı sonunda büyük hedeflerinden biri olarak açıkladığı Güneş Enerji Santrali (GES) kurulum aşamasına geldi. Seferihisar Yenilenebilir Enerji Kooperatifi’nin (SEYEKO) kurulmasıyla başlayan süreçte, ilk güneş santralinin kurulacağı arazi de belirlendi. Belediye meclisinde Ulamış Mahallesi’nde yer alan arazi SEYEKO’ya devredildi. Pilot proje olarak Ulamış’ta başlayacak projeyle fotovoltaik PV modellerinden oluşan en az 100kw’lık elektrik üretecek güneş tarlası kurulacak. Başkan Soyer, “Seferihisar, güneş, rüzgâr ve jeotermal kaynaklar açısından bir cennet. Güneş, rüzgâr ve jeotermal kaynaklar kullanıldığında Seferihisar yıllık toplam elektrik tüketiminin 10 katını yenilenebilir enerjiyle karşılayabilecek bir coğrafya. Seferihisar büyük bir devrime imza atacak. Türkiye’de ilk kez, bir enerji santrali, bir kooperatif bünyesinde üretim yapacak” dedi. Kooperatifçilik ile yerelde kalkınmanın önünü açacak bu girişim ile Türkiye’de örnek bir model oluşturulacak.

Haberin Devamı

‘Tohumun bankası topraktır’

Mavi Bayrak şampiyonu ‘Seferihisar’

Seferihisar Belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen ‘Yerel Tohumu Yaşatıyoruz’ etkinliği Türkiye’nin dört bir yanından katılımla gerçekleşti. Para geçmeyen pazarda yüzbinlerce yerli tohum birbirleriyle takas edildi. Etkinlik kapsamında pazarda 100’ün üzerinde stant kuruldu. Pazarın bir tarafında bölge sakinleri kendi ürettikleri ürünleri sattı bir tarafta ise yerli tohumlara ilişkin bilgilerin verildiği stantlar kuruldu. Belediye Başkanı Tunç Soyer, şunları söyledi: “Tohum asla birilerinin tekeline sokulmamalıdır. Tohumda tekelleşme, herhangi bir sektördeki herhangi bir mal ve hizmetten farklı olarak, ulusun geleceğini karartır, tohumdaki dışa bağımlılık meydanlarda kaybedilecek savaşlardan çok daha ağır sonuçlar doğurur, ekosistemdeki çarkı tersine döndürür. Tohum Bankası adı ile kurulan tesisler ne üreticiye ne de tüketiciye, sadece daha çok kar peşinde koşanlara fayda getirecektir. Köy, köktür ve tohumdur. 2011 yılında kurduğumuz Can Yücel Tohum Merkezi, atalık tohum üretmekte ve ihtiyacı olan köylülere ücretsiz dağıtmaktadır. ‘Tohumun bankası topraktır’ anlayışıyla çıkılan yolda her geçen gün daha fazla üreticiye ulaşılmaktadır.”

Haberin Devamı

‘Yöresel Festival’ coşkusu

Mavi Bayrak şampiyonu ‘Seferihisar’

Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Yöresel Festivaller’ etkinliği için İç Anadolu Bölgesi’nden gelen vatandaşlar müzik şöleni yaşadı.

Küçükçekmece Belediyesi, Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tüm renklerini ‘Yöresel Festivaller’ etkinliğinde bir araya getirdi. İç Anadolu Bölgesi’nin yöresel müzik ve lezzetlerinin tanıtıldığı festivalin ilk günü renkli görüntülere sahne oldu. Fevzi Çakmak Meydanı ev sahipliğinde gerçekleştirilen festivalde sahne alan ünlü şarkıcı Onur Şan, söylediği şarkılarla Küçükçekmecelilere coşku dolu bir gece yaşattı. Vatandaşlar, ünlü sanatçıya büyük ilgi gösterdi. Konya, Tokat, Sivas, Niğde ve Yozgatlı vatandaşların büyük ilgi gösterdiği gecede bölgenin yöresel sanatçıları Yavuz Emin Kuruçaylı, Mustafa Tatlıtürk ve Sami Çelik de sahne aldı. Sanatçıların söylediği oyun havalarında vatandaşlar çiftetelli oynayıp, halaylar çekti. Coşku ve eğlence dolu geceye AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de katıldı.

Başkandan birlik mesajı

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz birlik ve beraberlik mesajı verdiği konuşmasında, “Bu alan İstanbul’un kamu eliyle yapılmış en büyük pazar alanı. Burada binlerce hemşerimizle bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. İlçede yapımı devam eden pazar yerlerini çok yakında teker teker hizmete sokacağız. Küçükçekmece’de pek çok projeyi hayata geçirdik. Sizleri yepyeni hizmetlerle buluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Alanda bulunan Hünerli Eller Çarşısı ve yöresel çadırlar da vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Pazar esnafının engeli kalktı

Mavi Bayrak şampiyonu ‘Seferihisar’

Sancaktepe Belediyesi toplumda en çok ayrımcılığa uğrayan kesimlerden biri olan engellilerin iş yaşamına kazandırılmasına yönelik örnek bir projeyi hayata geçirdi. Sancaktepe Belediyesi, Sancaktepe Kent Konseyi ve EDEV tarafından ortaklaşa geliştirilen proje kapsamında, bölgedeki kadın ve engelli bireylere çalışabilmeleri için mahalli pazarlarda tezgah verdi. Yenidoğan Çarşamba pazarını gezen Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Engelli kardeşlerimiz engel tanımıyorlar. Onların önlerindeki engelin kaldırılması en doğru olanı. Vatandaşlar semt pazarımızın içerisinde ‘çalışmaya engel yok’ mesajı ile stantlarını açmışlar” dedi. Engelli Yılmaz Murat ise, “Süper bir imkan bugüne kadar böyle bir imkan yoktu. Sağ olsunlar bunu yaptılar. İnşallah bundan sonrası gelecek” şeklinde konuştu.

Üreticiler lavanta hasadına hazırlanıyor

Mavi Bayrak şampiyonu ‘Seferihisar’

Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nde Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu’na katılarak sertifikalı üretici olan Silivrili çiftçiler, lavanta hasadına hazırlanıyor. Tarımsal üretim çalışmalarıyla yerel yönetimlerde örnek kalkınma modeli oluşturan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, çiftçiye yol gösterici olmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da hem tıbbi ve aromatik bitkilerde, hem de sebze ve meyvede fide-tohum desteği sağlanan Silivrili çiftçiler, hasata hazırlanıyor. Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nde açılan Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu’na katılarak sertifika sahibi olan üreticiler, bitki yetiştiriciliğini titizlikle sürdürüyor.

Esnaf odalarından Erkan’a destek

Mavi Bayrak şampiyonu ‘Seferihisar’

Türkiye’nin farklı illerinden Kırşehir’e gelen esnaf ve sanatkarlar odaları birlik başkanları, AK Parti Kırşehir Milletvekili adayı Necmettin Erkan’a destek verdi.

İstanbul, Mersin, Van, Ağrı ve Adıyaman başta olmak üzere farklı illerden Kırşehir’e gelen birlik başkanları, Ahi Evran Külliyesi’ni ziyaret ederek, Ahi Evran-ı Veli’nin türbesinde dua etti. Ziyaretin ardından yapılan ortak basın açıklamasını okuyan İstanbul Esenler Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Şahin, AK Parti Kırşehir Milletvekili adayı ve eski Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Necmettin Erkan ile uzun yıllar birlikte çalışmanın onur ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

Erkan’ın, esnaf ve sanatkarların menfaatleri ve meslek kuruluşlarının güçlenmesi adına çok başarılı çalışmalara imza attığını ifade eden Şahin, “20 yıllık devlet tecrübesi olan Necmettin Erkan, genel müdürlüğü sırasında dürüst, ulaşılabilir, çözüm odaklı, dert ortağı, devlette söz sahibi olarak her zaman yanımızda yer almıştır. Genel müdürlüğün ötesinde Necmettin Bey bizlerin yardımcısı, omuz omuza yürüdüğümüz dert ortağımız olmuştur” dedi.

Yazarlar