Siyaset Mavi Marmara tazminatları ödendi

Mavi Marmara tazminatları ödendi

24.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Mavi Marmara gemisine yönelik saldırıda hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine tazminat ödemelerinin yapıldığını açıkladı.

Mavi Marmara  tazminatları ödendi

2010 yılında Gazze’ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrailli askerlerin saldırısı sonucu 10 Türk vatandaşı hayatını kaybetmişti. Türkiye ve İsrail arasındaki İlişkiler, İsrail’in özür dilemesi, kurbanların ailelerine ödenecek tazminatı Türkiye’ye iletmesi ve Gazze’ye insani yardımların başlatılmasıyla normalleşme sürecine girmişti.
20 milyon dolarlık tazminatın ailelere ulaşmaması üzerine “haksız zenginleşme” nedeniyle ailelere tazminat ödenmeyeceği iddiaları ortaya atılmıştı. Bunun üzerine Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İsrail tarafından yapılan ödemenin ailelere aktarılmasını sağlamak üzere Adalet Bakanlığı ile çalışmalar müştereken yürütülmektedir. Kamuoyuna olayın çok farklı bir şekilde aksettirilmesi ve farklı manalara çekilerek Bakanlığımız aleyhine haksız bir kampanyaya dönüştürülmesi, hiçbir şekilde kabul edemeyeceğimiz bir husustur” açıklaması yapmıştı. Ağbal da dün yaptığı açıklamayla 20 milyon dolarlık tazminatın ailelere verildiğini bildirdi. Hangi aileye ne kadar tazminat ödendiğine dair bir açıklama ise yapılmadı. l ANKARA Milliyet

Haberin Devamı