Dünya May’in çemberi giderek daralıyor

May’in çemberi giderek daralıyor

19.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İngiltere’de Avrupa Birliği’nden (AB) çıkış (Brexit) tasarısı üzerinden yürütülen tartışmalar hız kesmeden devam ediyor.

May’in çemberi giderek daralıyor

Son olarak muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn, taslağı hazırlanan Brexit planına partisinden bir destek gelip gelmeyeceği hakkındaki soruları yanıtladı. Corbyn, “Hayır, bunu destekleyemeyiz. Tahlillerimizle ortak noktada buluşmuyor. Ülkenin ihtiyaçlarını karşılayacağını da düşünmüyoruz. Planın, eğer AB ile birlikte sendika geleneklerine kalıcı bir form oluşturursa ve ülkenin haklarını korursa, ülke bütünü açısından daha iyi bir anlaşma olabileceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı. Brexit taslağını oluşturan 500 sayfalık planın tamamını okuyup okumadığı sorusu üzerine ise Corbyn, “Bütün detayları olmasa da planın özetlerini ve hakkındaki analizleri inceleme fırsatı buldum” derken, ikinci bir referandum ihtimaliyle ilgili de, “Bence bu gelecek için bir seçenek olmakla beraber bugün söz konusu değil. Çünkü eğer yarın ikinci bir referandum yaparsak, içeriğinde neler olacak, maddeleri ne olacak? Bence bu, hükümetin aleyhine bir deneme ve parlamentoyla beraber tekrardan müzakere edilmesi gerekiyor. İkinci bir referandum yapıldığı zaman ne yönde oy kullanacağımı bilemiyorum fakat AB’de kalınması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Öte yandan geçtiğimiz hafta istifasını veren Brexit eski Bakanı Dominic Raab, Başbakan Therase May hakkında eleştirilerinin dozunu yükseltti. Raab, May’in zorbalık gösteren AB yetkililerine karşı durmakta başarısız olduğunu söyleyerek, “Eğer bu anlaşmayı makul koşullarla kapatamazsak, ülkemize karşı rüşvet almayacağımız, şantaj ve zorbalığa karşı geleceğimize dair dürüst olmalıyız. Bu konuda bir tek eksiklik var o da, politik vasiyet ve çözüm” diye konuştu.