Gündem Maya ile Fırtına ‘zehir’i buldu

Maya ile Fırtına ‘zehir’i buldu

09.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Minibüste 350 kilo skunk, TIR’da ise 138 kilo eroin ele geçirildi. TIR’da kontrplakların arasına gizlenen eroini narkotik köpekleri ‘Maya’ ile ‘Fırtına’ buldu

Maya ile Fırtına ‘zehir’i buldu

İstanbul’da iki operasyonda yarım ton uyuşturucu ele geçirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü narkotik suçlarla mücadele ekipleri, ‘yurt dışından getirilen skunk türü uyuşturucunun gri bir minibüse yüklenerek dağıtımın yapılacağı adrese götürüldüğü’ ihbarı üzerine harekete geçti. Minibüsü takibe alan polisler, aracın bir oto tamirhanesine girmesiyle düğmeye bastı. Ekipler, tamirhaneye yaptıkları baskında iki şüpheliyi gözaltına aldı. Minibüste 350 kilo ‘hibrit esrar’ olarak bilinen ‘skunk’ ele geçirildi. Mahkemeye sevk edilen S.G. (35) ile M.S. (34) tutuklandı.

Haberin Devamı

Maya ile Fırtına ‘zehir’i buldu

Polisin ikinci operasyonu Çatalca’da gerçekleşti. Ekipler, yurt dışından uyuşturucu getireceğini belirledikleri şebekeyi takibe aldı. Şebekenin uyuşturucuyu Çatalca’daki bir depodan TIR’a yüklediği belirlenince operasyon kararı alındı. Depoya yapılan baskında TIR’a kontrplakları yükleyen üç şüpheli yakalandı. TIR’ın dorsesindeki kontrplaklar üzerinde dedektör köpekler ‘Maya’ ve ‘Fırtına’ ile arama yapıldı. Ekipler, kontrplakları köpeklerin tepki verdiği noktadan kırarak içerisindeki uyuşturucuya ulaştı. Kontrplakların arasına poşetler içinde, şeritler halinde yerleştirilmiş 138 kilo eroin ele geçirildi.

Piyasa değeri 25 milyon lira

İstanbul’da iki ayrı operasyonda ele geçen yarım ton uyuşturucunun (350 kilo skunk, 138 kilo eroin) piyasa değerinin 25 milyon lira olduğu öğrenildi. Geçen yıl toplam 9 ton uyuşturucu ve 6 ton uyuşturucu hap ele geçiren İstanbul narkotik polisi, 2018 yılına da 500 kilo uyuşturucu ele geçirerek başladı!

Yazarlar