Siyaset Meclis Genel Kurulu 23 Nisan’da özel gündemle toplanacak

Meclis Genel Kurulu 23 Nisan’da özel gündemle toplanacak

19.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Meclis Genel Kurulu 23 Nisan’da özel gündemle toplanacak

TBMM Genel Kurulu, 23 Nisan’da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel gündemle toplanacak. 24 Şubat’tan bu yana seçim molasında olan TBMM Genel Kurulu, partiler arasında sağlanan mutabakat çerçevesinde 23 Nisan’da özel oturum kararı almak için dün yaklaşık 1.5 aylık aradan sonra 13 dakikalık kısa bir mesai yaptı. Birleşimin başında kısa bir konuşma yapan CHP’li TBMM Başkanvekili Levent Gök, “31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde ülkemiz demokrasisi açısından önemli bir süreci geride bıraktık. Seçimlerin ülkemize, demokrasimize yararlı sonuçlar getirmesini diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Özcan’ın son günü

Genel Kurul’da daha sonra Bolu Belediye Başkanlığı’na seçilerek mazbatasını alan CHP’li Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın mevzuat uyarınca TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazı vekillerin bilgisine sunuldu. Özcan, mazbata örneğinin de ekli olduğunu belirttiği yazısında, seçim kanununun 17. maddesine yer vererek ,’Milletvekilliği, belediye başkanlığı, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeliği ile muhtarlık bir şahıs uhdesinde birleşemez. Bu görevlerin birisinde bulunanlardan bir diğerine seçilenler, seçim sonuçlarının kendilerine tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde tercih haklarını kullanırlar’” hükümleri uyarınca belediye başkanlığını tercih ederek 10 Nisan 2019 itibarıyla belediye başkanlığı görevine başlamış olduğumu bilgilerinize arz ederim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Partiler uzlaştı

Genel Kurul mesaisinin son bölümünde ise partilerin uzlaşmasıyla getirilen 23 Nisan 2019 Salı günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla saat 14.00’te özel gündemle toplanılmasına ilişkin Danışma Kurulu’nu benimsedi.