Siyaset Meclis üyeliklerinde MHP’ye 4’te bir kota

Meclis üyeliklerinde MHP’ye 4’te bir kota

21.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Siyasi partilerin, 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlıkları ve belediye meclis üyelikleri için yarışacak adaylarının listelerini önceki gün YSK’ya iletmelerinin ardından, il ve ilçelerde adayların partilere göre dağılımları da netleşmiş oldu.

Meclis üyeliklerinde MHP’ye 4’te bir kota

AK Parti, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde kendi adayı Mehmet Özhaseki’yi destekleyecek MHP’ye, başkentin ilçe belediye meclis üyeliklerinde listesinden dörtte bir kota ayırdı. MHP’li 147 isme listelerinde yer veren AK Parti, Polatlı, Etimesgut ve Gölbaşı’nda listelerin yarısını MHP’li isimlerden oluşturdu.

Haberin Devamı

MHP’nin, aday çıkarmayarak AK Parti’yi destekleyeceği seçimlerde 22 ilçede AK Partili isimler listede yer alırken, AK Parti’nin aday çıkarmayarak MHP adaylarına destek vereceği Etimesgut’ta Enver Demirel, Gölbaşı’nda Ramazan Şimşek, Polatlı’da Mürsel Yıldızkaya, Cumhur İttifakı’nın adayları oldu. Başkentte belediye meclis üyeliklerinde ise, Cumhur İttifakı kapsamında YSK’ya iletilen AK Parti listesinde, toplam 25 ilçede 592 belediye meclis üyeliği için adaylar belirlendi. MHP’li adaylara listede dörtte bir oranında kota ayıran AK Parti, 25 ilçenin tamamında 147 MHP’liye yer verdi. Bu kapsamda Polatlı, Etimesgut ve Gölbaşı’nda listelerin yarısını MHP’li adaylar oluşturdu.