Ekonomi Medicana’dan eğitim atağı

Medicana’dan eğitim atağı

22.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Medicana Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozkurt, eğitimde, Türkiye’nin birçok ilinde anaokulundan liseye kampüsler kurmak istediklerini söyledi.

Medicana’dan eğitim atağı

“Türkiye’de ses getiren bir eğitim yapılanmasına gitmek. Daha sonra yurt dışına taşımak istiyoruz” diyen Bozkurt, “Eğitim konusunda iddialıyız. Bu 26 yıl önceki sevdamızdır. Yıllar önce bunun projesini çizdik ama arsa anlaşmazlığı nedeniyle olmadı. Şimdi bu sevdamızı gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin birçok şehrinde okulu olan, orada beğenilen, insanların çocuklarını göndermek için istekli olacağı okullarımız olacak” dedi.

Haberin Devamı

Eğitim alanında Medicana Bilimler Akademisi - MBA Okulları’yla hizmet vereceklerini söyleyen Bozkurt, Türkiye’nin eğitim vizyonuna büyük katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Eğitimde özel sektörün yüzde 8 payı olduğunu ve bunun yüzde 20’lere çıkmasının beklendiğini ifade eden Hüseyin Bozkurt, “Özel sağlık sektörüne gelince yeni ruhsat verilmiyor. Yeni hastane açmak artık yasak. Ancak büyük hastanelerin eski hastanelerini taşıması, yer değiştirmesi söz konusu. Özel okullarda şu an öyle bir şey yok. Ön daha açık. Bu konuda gidilecek yol var” diye konuştu.

5 yılda 25 - 50 okul

Eğitimdeki temel stratejilerinin ilk etapta hastanelerinin olduğu yerlerde büyümek olduğunu söyleyen Bozkurt, şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“Medicana’nın 30 yıllık bir marka değeri var. Bu marka değerine kalite anlamında çok güveniyoruz. O yüzden önce hastanelerimizin olduğu illerde büyüyeceğiz. Ama 81 ilin hepsine gitmeyeceğiz. Anaokulu, ortaokul, lise ve fen lisesi formatlarında büyüyeceğiz. 5 yıl içinde 25 ile 50 arası bir okul hedefimiz var. 5 yıl içerisindeki plan bu. Okullarımızın yanı sıra Medicana Üniversitesi planlıyoruz. Şimdi onun çalışmaları yapılıyor. Ağırlıklı olarak sağlık bilimleri ama genel bir üniversite olacak. Üç şehirden birinde olacak; İstanbul, Ankara, İzmir. Fakat ona henüz karar vermedik. Zaman olarak belli bir prosedür gerektiriyor. Öğrenci yurtlarıyla ilgili bir çalışmamız var. Hastanelerimiz yurt dışına gidiyor. Biz de onların yanında, gittikleri ülkelerde uluslararası okullar açmayı düşünüyoruz. Son derece yüksek kaliteli bir eğitim kadrosu oluşturduk. Binaları da öyle, her türlü donanımıyla birlikte. Okular da Eylül 15’te eğitime açılacak. Ondan sonra saydığımız illerle de büyümeye devam edecek. MBA Okulları diye tanımladığımız okullarımızla çok yakın zamanda Türkiye’de yerimizi alacağız.”

Sağlıkta 250 milyon dolarlık yatırım

Sağlıkta yatırımlarının devam ettiğini belirten Hüseyin Bozkurt, Hırvatistan’da hastane açacaklarını söyledi. İstanbul’da 6 yerde hastaneleri olduğunu söyleyen Medicana Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozkurt, şu bilgiyi verdi:

Haberin Devamı

“Şu an 5 hastanemizin inşası devam ediyor. Üçü İstanbul, biri İzmir, biri yurt dışında Hırvatistan’da. Yurtdışında Balkanları tercih ediyorduk, tesadüf Hırvatistan oldu. Yurt dışında ilk hastanemiz olacak. 150 yataklı bir yer. Bunu bir denemek istiyoruz. Tahminen 7-8 ayda tamamlanacak. Yaklaşık 40 milyon dolarlık bir yatırım olacak.

Türkiye’de devam eden hastane yatırımlarımlarımız 2019-2020’de tamamlanacak. Lokasyon olarak Türkiye’nin en önemli bölgeleri bunlar. Oldukça iddialı hastaneler. Toplam yatırım tutarı 250 milyon dolar olacak.

Medicana’dan eğitim atağı