İstanbul Medipol Üniversitesi’nden ‘Müziğimin Mavisini Fark Et’

Medipol Üniversitesi’nden ‘Müziğimin Mavisini Fark Et’

21.12.2018 - 17:50 | Son Güncellenme:

Medipol Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO ve Türk Müziği Bölümü, otizme dikkat çekmek için “Beykoz Belediyesi Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde "Müziğimin Mavisini Fark Et" etkinliği düzenledi. Programa, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı ve Medipol Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Hanefi Özbek başta olmak üzere akademisyenler, öğrenciler ve Beykoz halkı katıldı.

Medipol Üniversitesi’nden ‘Müziğimin Mavisini Fark Et’

Sanat yönetmenliğini öğretim görevlisi Selda Selimoğlu ve Doç. Dr. Volkan Gidiş’in yaptığı programın en güzel sürprizi Hanefi Özbek’in babasının eserlerine beste yapması ve müziği otizmle birleştirmesi oldu. Programın açılış konuşmasını yapan Prof.Dr. Hanefi Özbek, Medipol Üniversitesi bünyesinde müzikle terapi kurslarının ikincisini açtıklarını belirterek, "Bu bağlamda gerek otizm gerek diğer konularda müzik terapinin faydalarını yakından görüyoruz" dedi. Medipol Üniversitesi eğitim görevlisi Doç. Dr. Volkan Gidiş ise, müzikle otizmin birbirlerini tamamlayan unsurlar olduğunu belirterek, "Özel çocuklarımıza motivasyonunu, onların sosyal anlamda gelişmelerine sağlamak ve en önemlisi topluma kazandırmak amacıyla bu tür etkinlikler oldukça önemli" dedi.

Haberin Devamı

"Hayat farklılıklarla güzeldir"

Beykoz Otizmli Çocuklar ve Aileleri Yardımlaşma Derneği (BOÇAY) Başkan Yardımcısı Nurcan Safi de Türkiye'de 1 milyon otizmli birey olduğuna dikkati çekerek, "Bizler çocuklarımızın hayata tutunmaları, sosyalleşmeleri için uğraş vermekteyiz. Otizmli çocuğu olan aileler toplumumuzdan anlayış, empati, çocukların dışlanmasını, toplum tarafından kabullenmesini beklemektedir. Hayat farklılıklarla güzeldir" ifadelerin kullandı.

Özel yeteneklerden müzik ziyafeti

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Beykoz Özel Eğitim Meslek Eğitim Merkezi'nin özel yetenekli öğrencisi Buket Ateş'in sunduğu piyano resitali salondaki dinleyicilerden büyük alkış aldı. Buket’ten sonra sahne alan İlhan’ın kanun dinletisi ile katılımcılar keyifli dakikalar yaşadı. Medipol Üniversitesi hocalarına plaket ve çiçeklerin takdim edildiği program son olarak ESA Sanat Atölyesi tiyatro oyunu ile son buldu.