Gündem Mehmetçik umut oldu

Mehmetçik umut oldu

22.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin dört bir yanından Afrin bölgesine sevk edilen ve terör örgütlerinin korkulu rüyası olan komandolar, bölgedeki savaş mağdurlarının da umudu oldu. Uygulama noktalarında karşılarında Türk askerini gören Suriyeliler, Mehmetçik’e övgü dolu sözler sarf ediyor...

Mehmetçik umut oldu

TSK’nın, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) desteğiyle sürdürdüğü harekat kapsamında terör örgütü YPG/PKK’ya ait sığınak, barınak ve mağaraları imha eden, Afrin ilçe merkezi ile belde ve köyleri örgütün işgalinden kurtaran Mehmetçik, terörden temizlenen alanlarda görevini büyük kararlılıkla sürdürüyor.

Haberin Devamı

Teröristlerden arındırılan yerleşim yerlerinde olası tuzaklar temizlemek için büyük gayret sarf eden komandolar, geceleri teröristlerin sızma girişimlerine karşı da teyakkuzda bekliyor.

“Afrin destanı”nın kahramanı Mehmetçik, YPG/PKK’lı teröristlere yönelik düzenlediği operasyonlarda, sivillerin zarar görmemesi için büyük bir hassasiyet gösteriyor. Tek gayeleri tüm bölgeyi teröristlerden temizlemek olan komandolar, terörden kurtarılan köylerine dönen Suriyeli ailelere de yardımcı oluyor.

Harekat boyunca yürüttüğü hassas çalışmalarla dünyaya adeta insanlık dersi veren Türk askeri, bu sayede savaş mağdurlarının hem hayır duasını alıyor hem de halkın gönlünde taht kuruyor.

Mehmetçik umut oldu

Mehmetçik’e sevgi seli

Yerleşim alanlarında olduğu gibi, sivillerin yoğunlukla bulunduğu arazi ve yol kenarlarında da tuzaklanmış el yapımı patlayıcı (EYP) ve mayın arama faaliyeti gerçekleştiren Türk askeri, karayolunda kontrol için durdurdukları araçlardaki sivillerle de yakından ilgileniyor. Uygulama noktalarında karşılarında Türk askerini gören Suriyeliler, Mehmetçik’e övgü dolu sözler sarf ediyor. Çocuklara çeşitli hediyeler veren komandolar, ebeveynlerin de varsa sorunlarına çare üretilmesi için çabalıyor.

Haberin Devamı

‘Sizi Allah gönderdi’

Teröristlerin engellemesi nedeniyle ailesiyle Afrin’den çıkamayan, kentin ele geçirilmesinin ardından Cinderes beldesine gitmek için yola koyulan Kürt kökenli Suriyeli Nur Temeş (70) yolda komandolarla karşılaşınca “Sizi Allah gönderdi, Rabbim sizden razı olsun, bizi kurtardınız” dedi. Askerlerin elini öpüp sohbet ettiği yaşlı kadının bulunduğu araç, daha sonra yoluna devam etti.

Mehmetçik umut oldu

SAT’lar sahada

Afrin’de teröristlere ait sığınak ve silah depolarının aranmasına yönelik çalışmalarda Deniz Kuvvetleri Komutanlığının Sualtı Taaruz Komutanlığına bağlı timler de görev alıyor.

Gürbüz, Leylak ve Asir görevde

Teröristler tarafından oluşturulan ve ilçe girişini çevreleyen barikatlarda yapılan aramalarda komandolar ile mayın, el yapımı patlayıcı tespit ve imha timi (METİ) de görev alıyor. Tim üyeleri, metal mayın dedektörleriyle arama yaparak en önde görev alıyor. Time mayın ve bomba arama köpekleri Gürbüz, Asir ve Leylak da eşlik ediyor.

Haberin Devamı

18 teröristi teslim ettiler

Harekata desteğiğini sürdüren bölge halkı sivil gibi davranan aralarına sızmış teröristlere de göz açtırmıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Afrin halkının her zaman olduğu gibi Türk ordusunun yanında olduğu vurgulandı. Paylaşımda, Afrin’de teslim edilen üç teröriste ilave olarak dokuz köyde 18 teröristin daha muhtarlar ve halk tarafından TSK’ya teslim edildiği bilgisi verildi.

Mehmetçik umut oldu

Bir cephanelik daha

Afrin bölgesinin tamamına yakınını teröristlerden temizleyen TSK ve ÖSO, şehrin patlayıcılardan temizlenmesi ve hayatın normale dönmesi için çalışmalar yürütüyor. ÖSO’nun Afrin merkezinin 200 metre yakınındaki Mestura köyünde yaptığı aramada teröristlere ait çok sayıda füze, havan mermileri, roket, el yapımı patlayıcılar ve ağır silah mühimmatı ele geçirildi.
ÖSO savaşçılarının çalışmalarına Afrin halkı da tam destek veriyor. Mestura köyünde arama-tarama çalışmaları yapan ÖSO’nun sivillerle kaynaşması da görüntülere yansıdı.

Haberin Devamı

Mehmetçik umut oldu

‘Bizi vuran örgüttü’

Afrin’de terör örgütü YPG/PKK’nın Kurayriyah köyü yoluna mayın döşeyip 3 aylık bebek ile iki çocuğun ölümüne neden olmuştu. terör örgütünün çocukları ailesi, örgütün sosyal medyada yürüttüğü kara propagandayı yalanladı. Çocuklarını kaybeden anne Fatma Hüseyin, “6 yıldır ağzımızı açmadan nefesimizi kestiler. Çocuklarımı örgüten kaçırarak saklıyordum. Sonunda yine onların silahıyla çocuklarımı öldürdüler” dedi. Teröristlerin asfalt yol üzerine döşedikleri mayına çarpan aracın sahibi Fuad el Gazi de “Araçta 36 kişiydik. Araçtakilerin çoğu kadın ve çocuklardan oluşuyordu. Hareket ettikten 50 metre sonra ilk mayın patladı. Bizi hastaneye götüren örgüt, bizi bu hale getirenin Türk uçakları olduğunun propagandasını yaptı” diye konuştu.

Sobada EYP

Afrin’in Hacıhasanlı köyü bölgesinde yapılan aramalarda bir evde soba içine tuzaklanmış el yapımı patlayıcı ele geçirildi. Patlayıcılar, Türk askerleri tarafından yerinde imha edildi.

Haberin Devamı

Mezarları bulundu

Güvenlik güçleri, aramaları sırasında yüzlerce teröristin cesetlerinin olduğu mezarlar buldu. Bölgedeki vatandaşlar, kazılan mezarların yeni olduğunu, Zeytin Dalı Harekatı’nda etkisiz hale getirilen teröristlerden bazılarının buraya gömüldüğünü kaydetti.