Ekonomi Meksika kaptanı hem sahada, hem kara listede mücadelede

Meksika kaptanı hem sahada, hem kara listede mücadelede

23.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dünya Kupası’na Almanya’yı mağlup ederek etkili bir başlangıç yapan Meksika’nın kaptanı Rafael Marquez’in başı Amerika’yla dertte.

Meksika kaptanı hem sahada, hem kara listede mücadelede

39 yaşındaki yıldız oyuncu Meksika’nın uyuşturucu kartellerinin para aklamasına yardımcı olduğu iddiasıyla ABD Hazine Bakanlığı’nın kara listesinde.

Haberin Devamı

Bu nedenle, Rusya’daki turnuvada Amerika’yla bağlantılı hiçbir şirket Marquez’in yanına bile yaklaşmıyor. New York Times gazetesinin haberine göre ‘Rafa’ olarak tanınan futbolcu, yaptırım tehdidi nedeniyle takım arkadaşlarıyla aynı marka suyu içemiyor, idmanda aynı marka formayı giyemiyor. Marquez ile yapılan röportajlarda arka planda Dünya Kupası sponsorlarının logolarının bulunduğu pano kullanılamıyor.

Eğer Meksika milli takımının kaldığı otel Amerikan sermayeli bir firma ise Marquez’e kalacak ayrı yer bulunuyor. Rafa, Amerikan sermayeli havayolu şirketlerini de kullanamıyor.

Bankacılıkla ilgili yaşanabilecek sorunlar nedeniyle kendisine milli takımdaki arkadaşları gibi prim ödemesi yapılmıyor. FIFA’nın turnuvaya katılan her milli takıma gönderdiği 1.5 milyon dolarlık ödemeyi, Meksika’ya özel olarak euro ile ve ABD finans sistemini hiçbir şekilde kullanılmadan gönderdiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Cezası çok büyük

Habere göre, geçen yıl ağustostan beri kara listede olan Rafael Marquez ve kendisine bağlı çok sayıda şirket, uyuşturucuyla bağlantılı bir isim olduğundan şüphelenilen Raul Flores Hernandez ile ilişki içinde olduğu suçlaması ile karşı karşıya.

Henüz bir dava açılmamış olsa da, Rafa’nın ABD’deki varlıkları dondurulmuş durumda. Ancak yıldız futbolcu uyuşturucu bağlantısını tamamen reddederken avukatları aracılığıyla da kara listeden çıkmanın mücadelesini veriyor.

Meksika Futbol Federasyonu ve FIFA, Rafa’nın durumunu bilerek turnuvada yer alması için izin verdi. Ancak New York Times, iki kurumun da Amerikan Hazine Bakanlığı ile bir sorun yaşanmaması için birlikte planlama yaptığını yazdı.

Takımının Almanya’yı 1 - 0 yendiği maçta oyuna sonradan giren Marquez, 5’inci kez Dünya Kupası’nda forma giyen 3’üncü futbolcu oldu. ABD’nin yaptırımlarını ihlal etmenin cezasının çok yüksek olduğunu yazan New York Times, kasıtsız ihlalde bile cezaların 1.5 milyon dolardan başladığını, kasıtlı hallerde 10 milyon doları bulan cezanın yanında 30 yıla kadar hapis cezasının da istenebileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Meksika kaptanı hem sahada, hem kara listede mücadelede

Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, Kaptan Marquez’in formasıyla.