Meme estetiği yaptırdığınızı, kimse anlamasın istiyorsanız…

Son 1 haftadır birbirinden farklı kadın hastam, meme büyütme cerrahisi için benimle görüşme yaptı. Sizce ilk cümleleri ne oldu?

Evet, doğru tahmin: -“Hocam kimse anlamasın, kimse fark etmesin, ay silikon taktırmış demesin”…

Özellikle yazlık kıyafetler ve plaj kostümleri, artısıyla eksisiyle göğüslerin durumunu gözler önüne serdiği bir gerçek. Alttan destekli südyen veya bikiniler hayat kurtarıcı ama tek modele bağlı kalmak ise, hastalarımdan duyduğum kadarıyla, son derece de sıkıcı…

Şimdi biraz implant yani silikon ve meme estetiğine bakalım…

Haberin Devamı

Memeye implant yerleştirerek büyütme işlemini yapmak en fazla tercih edilen yöntem olmuştur. Memelerin bulunduğu göğüs kafesi ve buranın çevresi ise, ince dokuya sahip bir alandır. İmplantı yerleştirdiğimizde ise, bazı durumlarda kalıp gibi duran bir görüntüyle karşılaşılır. Üstelik hareket ettikçe bu ince deriye sahip alan, implantın açısıyla normal göğüslerin ahengini sağlayamaz ve çıkıntı şeklinde estetik dışı bir görüntü sağlar.

İşte burada farklı bir işlem devreye giriyor hastanın kendi yağını göğüs implantlarıyla birleştiriyorum ve bunun adı ise:

Meme Güzelleştirme- Breast Beautification

Az evvelde dediğim gibi göğüs büyütmede altın standart meme implantıdır. Çoğunlukla implantı örten yumuşak dokunun sınırlı olması, implantın yerleştirildiğinde güzel ve doğal durmamasına sebep olur. Dolayısıyla, boyut açısından ve doğal görünüm için yumuşak doku miktarına bağlı olarak belli bir boyutta göğüs implantı doğru seçenektir. Ama hastanın bedeni kaldırabiliyor ve hastada bir miktar daha fazla büyüklük istiyorsa, o zaman yağ enjeksiyonu ile birlikte meme büyütmenin yapılması, en akıllıca ve doğru olanıdır.

Meme güzelleştirmede tipik olarak göğüslere implantı yerleştiririz ve daha sonra hastanın bedeninden toparladığımız yağı, doğal bir görünüm ve his vermek için meme implantını örtecek şekilde tüm dokunun üzerine, yanına ve çevresine enjekte ederiz. Bu haliyle en doğal görüntü yakalanır.

Meme Güzelleştirme’nin avantajlarına bakalım şimdi…

Göğüsleriniz istediğiniz forma, büyüklüğe ve estetik duruşa kavuşur

Haberin Devamı

Göğüsleriniz doğal durur, kalıp gibi gözükmez

Göğüs bölgesindeki ince deri yağ ile sağlamlaştırıldığı için, çok daha estetik ve diri gözükür

Bahsettiğim yağ, yine hastanın kendi yağıdır ve bölgesel yağlanma olan alanlardan toparlanır. Bu da aynı zamanda bölgesel incelmeyi de beraberinde getirir.

Toparlanan yağ eğer istenirse, dudak, popo gibi alanlara da enjekte edilebilir

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın!

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Op. Dr. Bülent Cihantimur

http://www.bulentcihantimur.com