Estetik Meme estetiğinde dijital dönem: Çipli meme protezi

Meme estetiğinde dijital dönem: Çipli meme protezi

04.02.2019 - 13:52 | Son Güncellenme:

Nano yüzeye sahip yeni silikon meme protezlerinin içinde, doktorun ya da kişinin silikon protezi ile ilgili önemli bilgilere kolayca erişmesine olanak tanıyan bir mikroçip yer alıyor. Evet, yanlış okumadınız, meme protezlerinin artık mikroçipleri var! Estetik Plastik Ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Hakkı İzmirli çipli meme protezleri hakkında önemli bilgiler verdi.

Meme estetiğinde dijital dönem: Çipli meme protezi

PembeNar Özel

Haberin Devamı

Meme büyütme ameliyatı, doğuştan küçük göğüsleri olan kadınlarda göğüslerin boyutunu arttırmak ya da şeklini değiştirmek amacıyla silikon protez kullanarak yapılan cerrahi bir prosedürdür. Kadınlar genellikle bu ameliyatı, ya geçirilmiş meme cerrahisi sonrası asimetrik olan birbirinden farklı büyüklükteki göğüsleri simetrik olarak dengelemek için ya da vücut oranlarına daha uygun göğüslere sahip olmak amacıyla tercih ederler. Amaç hangisi olursa olsun, meme büyütme ameliyatından kadınların beklediği daha büyük, daha sıkı ve görsel olarak daha tatmin edici göğüslerdir.

Çipli meme protezi nedir?

Silikon meme protezleri 1960'larda ilk kullanılmaya başlandığı zamandan bu yana uzun bir yol kat etmiştir. Sağlık nedenlerinden estetik nedenlere, dünyadaki kadınlar artık silikon meme büyütme için gittikçe daha fazla bıçak altına yatıyor. Nano yüzeye sahip yeni silikon meme protezlerinin içinde, doktorun ya da kişinin silikon protezi ile ilgili önemli bilgilere kolayca erişmesine olanak tanıyan bir mikroçip yer alıyor. Evet, yanlış okumadınız, meme protezlerinin artık mikroçipleri var!
Bu çip sayesinde meme protezinin ne zaman ve kim tarafından yapıldığı, büyüklüğü, hacmi, seri numarası ve işlemin yapıldığı tarih kolaylıkla tespit edilebiliyor. Silikon protez ile meme büyütme ameliyatları hızla artmasına rağmen, halen major bir cerrahi olarak kabul ediliyor. Mikroçipli bu protezler, kişilerin meme büyütmeyle ilgili korkularını azaltmayı amaçlıyor. Bu nedenle plastik cerrahınızla ilk danışma süreci oldukça önemlidir ve silikon meme büyütme ameliyatını düşünüyorsanız kesinlikle ayrıntılı incelemeniz gereken bir durumdur.

Haberin Devamı

Buna ek olarak, yeni silikon protezlerin jel dolgusunun elastikiyeti sayesinde, anatomik bir protez gibi davranan, doğal hareket eden, harika görünen ve dokunma ile neredeyse algılanamayan yuvarlak bir protez elde etmiş olursunuz.

Çipli meme protezini kimler kullanabilir?

- Göğüslerinizin vücudunuza göre küçük olduğuna inanıyorsanız
- Kalçanıza uygun gelen kıyafetler göğüslerinize fazla bol geliyorsa
- Çocuk doğurduktan sonra göğüslerinizde küçülme olduysa
- Kilo kaybı nedeniyle göğüsleriniz küçüldüyse
- Göğüslerinizden biri diğerine göre daha küçük ise; meme büyütme ameliyatı için uygun aday olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Çipli meme protezinin ameliyat süreci nasıldır?

Meme büyütme ameliyatı genel anestezi altında yapılır. Hastanın beklentilerini tam olarak anladıktan sonra hastanın vücut oranlarına uygun olarak kullanılacak protez tipi ve yerleşimi belirlenir. Ameliyat yaklaşık olarak 1 saat sürer. Cerrahi kesi meme altı, koltuk altı ya da meme başının etrafındaki koyu renkli alan ile cildin birleştiği yerden yapılır.

Yapılan kesiden girilerek meme dokusu altına veya kas altına protezin yerleştirileceği zarf oluşturulur, protez yerleştirilir ve kendiliğinden eriyen dikişlerle kesi kapatılır.

Cilt kesisi dikildikten ve bantlandıktan sonra göğüsler özel bir bandaj ile sarılır. Hasta bir gece hastanede misafir edilir. Sonrasında göğüslerin şeklini koruması amacıyla birkaç hafta boyunca özel bir sütyen kullandırılır. Yorgunluk, hafif ağrı ameliyat sonrası görülebilen ve uygun ilaçlarla büyük ölçüde azaltılabilen durumlardır. Şişlik, gerginlik 1 ay içinde yavaş yavaş kaybolur.
Meme büyütme ameliyatı, hasta açısından memnuniyet derecesi oldukça yüksek olan bir uygulamadır.

Haberin Devamı



Çipli meme protezi kalıcı iz bırakır mı?

Her ameliyatta vücutta bir iz kalsa da meme büyütme ameliyatları izlerin genelde enaz olduğu işlemlerdendir. Meme altı oluğunda gizlenen 4-5 cm lik bir iz kalır. Uygun iz bakımı ile bu izler hastayı rahatsız edecek düzeyde olmaz.

Çipli meme protezinde sonuç kalıcı mıdır?

Normal şartlar altında, meme büyütme ameliyatının sonuçları uzun ömürlü olur. Doktorunuz ile rutin takip çok önemlidir.

Yazarlar